GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTINIZ..!

Tarih: 7 Ağustos 2021 Cumartesi 11:28

Tokyo’da ringe çıkan milli boksörlerimiz Busenaz Sürmeneli ile Buse Naz Çakıroğlu, ülkemize 1 altın, 1 de gümüş madalya kazandırdı.

Milli boksörlerimiz Busenaz Sürmeneli ile Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda tarih yazdı. Sürmeneli 69 kilo  finalinde altın, Çakıroğlu ise 51 kilo finalinde gümüş madalya kazandı. Başarılı sporcularımız Türk kadınının gücünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. 

İLK MADALYA ÇAKIROĞLU'NDAN
Günün ilk heyecanında kadınlar 51 kilo finalinde Bulgar Stoyka Zhelyazkova Krasteva ile ringe çıkan Buse Naz Çakıroğlu, rakibine mağlup olarak gümüş madalya kazandı. Bu madalya, kadın boksunda Türkiye'nin kazandığı ilk madalya olarak tarihe geçti. Altın madalyayı kaçırdığı için gözyaşlarına boğulan Çakıroğlu, TRT Spor'a verdiği röportajında, "İlk olduğumuz için çok önemli bir başarı. Bizden sonra gelecek herkesin yolunu açtık. Ama madalyanın renginin altın olmasını çok istiyordum. Hayırlısı buymuş. Türkiye’de destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Çok mutluyum ama çok da hüzünlüyüm" dedi. 

VE ALTIN MADALYA... 
Dakikalar sonra 69 kilo finalinde Çinli rakibi Hong Gu ile karşılaşan Busenaz Sürmeneli ise tutuk başladığı ilk rauntu 4-1 geride tamamladı. Üst üste isabetli yumruklar attığı ikinci rauntu 5-0 kazanan Sürmeneli, maçın son bölümünde de üstünlüğünü koruyarak rakibini yenip altın madalyaya uzandı. 

Müsabaka sonrası gözyaşlarına hakim olamayan Sürmeneli, İstiklal Marşı'nın okunması sırasında da duygusal anlar yaşadı. Duygularını dile getiren Sürmeneli, "Marşımızı dinlerken boğazım düğüm düğüm oldu. Çocukluk hayalim avuçlarımın içinde inanılmaz mutluyum. Rahmetli dedeme sözüm vardı. 1 sene önce 30 Haziran'da vefat etmişti. Olimpiyatlar ertelenince, 'Kızım ben göremem ama sen git kazan' demişti. Dedecim görüyorsun, sözümü tuttum" diye konuştu.

Başarılı sonuçların ardından sosyal medyada binlerce paylaşım yapan vatandaşlar, 'Bravo size kızlar, göğsümüzü kabarttınız', 'Sizinle gurur duyuyoruz' ifadelerini kullandı.


Etiket: tokyo, busenazsürmeneli, boks, olimpiyat, busenazçakıroğlu,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA