Her yaştan bireye hizmet verecek merkezlerin yapımı sürüyor

Tarih: 8 Ağustos 2021 Pazar 13:29

Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı bölgelerde başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere halkın sosyalleşmesine ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla sosyal yaşam merkezleri inşa ediyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, yıllardır ihmal edilen dezavantajlı bölgelerde başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere mahalle sakinlerinin sosyalleşmesine ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla sosyal yaşam merkezlerini hayata geçiriyor. Bu çerçevede Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde birden fazla toplumsal ihtiyaca cevap verebilecek iki ayrı merkezin yapımı devam ediyor. Büyükşehir, Toroslar ilçesi Halkkent Mahallesi’nde yapımını sürdürdüğü ve yılsonuna doğru açmayı planladığı Toroslar Sosyal Yaşam Merkezi ile Akdeniz ilçesi Hal Mahallesi’nde inşasına devam ettiği Sosyal Yaşam Merkezi ile eğitimden sağlığa, kültürel etkinliklerden sosyal hizmetlere kadar pek çok alanda her kesimden bireye ulaşmayı planlıyor.

Dezavantajlı bölgelerde özellikle çocuklar, yaşlılar ve engellilere yönelik hizmetlerini hız kesmeden sürdüren Büyükşehir’in sosyal yaşam merkezleri, bölge ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal donatı alanlarından oluşacak. Bir süre önce Halkkent’te yapımı süren projenin arazi incelemesini yapan Başkan Seçer, sosyal tesislerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Bazı yerlerde çok amaçlı toplum merkezleri oluşturacağız, bazı bölgelerde daha lokal taleplere, örneğin taziye evi taleplerine yanıt vereceğiz. 2023 sonuna kadar bu taleplerin yoğun olduğu Akdeniz’de ve Toroslar’da bu talepleri karşılayacağız” demişti.

TOROSLAR TOPLUM MERKEZİ’NİN İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından açılması planlanan Toroslar Sosyal Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlardan gelen Taziye Evi talebi üzerine bölgenin ihtiyaçları belirlenerek yapımına başlanan kompleks; 6 Kadın Mesleki Eğitim Atölyesi, 45 öğrenci kapasiteli Okul Öncesi Eğitim Birimi, 350 öğrenci kapasiteli kurs, Emekli Evi ve 400 kapasiteli Taziye Evi’ni içerisinde barındıracak. Yerelden başlayan hizmetlerin daha iyi sonuçlara ulaştırdığı ilkesinden hareketle kurulan tesis ile verilen hizmetlerin yanında yapılacak organizasyonlarla vatandaşların sosyal yaşamının da canlandırılması planlanıyor.

HAL MAHALLESİ’NDEKİ MERKEZİN İNŞAATI SÜRÜYOR

Büyükşehir, aynı ihtiyaçları karşılayacak yapıda bir sosyal yaşam merkezini de Akdeniz ilçesi Hal Mahallesi’ne kazandıracak. İnşaatın hızla devam ettiği, bodrum, zemin ve 2 kattan oluşacak tesiste ,Taziye Evi, Mahalle Mutfağı ile Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencilerinin eğitimi için derslikler bulunacak.
 


Etiket: mersin, haber, büyükşehir


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA