93 yıllık su hasreti son buldu

Tarih: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 12:30

MESKİ tarafından yürütülen çalışmalarla, Erdemli Şahna Mahallesi’ndeki 93 yıllık içmesuyu sorunu son buldu.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli'ye bağlı Şahna Mahallesi'ndeki vatandaşları kaliteli içmesuyuna kavuşturdu. 93 yıldır evlerinde içmesuyu olmayan mahalle sakinleri, yıllardır hasretini çektikleri suya kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; MESKİ’nin yatırım tutarı 2 milyon 276 bin lira olan içmesuyu imalatları kapsamında Üzümlü Mahallesi’nde bulunan mevcut su deposundan yapılan terfi merkezi ve yaklaşık 4,5 kilometre terfi hattı vasıtasıyla, yeni yapılan 100 metreküp su deposuna içmesuyu iletiliyor. Şahna deposundan döşenen yaklaşık 11,5 kilometre şebeke hattı olmak üzere toplam 16 kilometrelik içmesuyu hattıyla mahalle sakinlerinin evlerine yeterli debide içmesuyu temin ediliyor.

"SEVİNÇLİYİZ, MUTLUYUZ"
Hizmet için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e teşekkür eden Şahna Mahallesi Muhtarı Cumali Toker, "Köyümüz 1928’de kurulmuş, 120 haneden oluşan 270 nüfuslu bir köy. Bizim daha önce şebeke suyumuz, içmesuyumuz hiç yoktu, tarihimizde hiç olmadı. Vahap Başkanımız göreve geldiği ilk günden itibaren yoğun bir çalışmayla içmesuyumuzu getirdi. Sevinçliyiz, mutluyuz. Daha önceki yıllarda içmesuyu yokken bizim köyümüz çok sıkıntılıydı. Camide suyumuz olmazdı. Cuma namazına giderken evde abdestimizi alır giderdik. Mezarlıkta su yoktu, evlerde su yoktu. Yani su hayattır. Şahna köyüne hayat veren başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum" dedi.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, erdemli, şahnamahallesi, içmesuyu, meski,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA