Yörükler unutulmadı

Tarih: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 11:11

Yaylalara doğru göç eden yörüklere ulaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çeşitli hizmetleri yörüklerin ayağına getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2 bin rakımda konargöçer hayatı yaşayan yörüklere sağlık ve bakım hizmeti ulaştırdı. Memnuniyetlerini dile getiren yörükler, Belediye Başkanı Vahap Seçer ile ekiplere teşekkür etti. 

Yörükler, göç sezonunda hayvanlarını otlatmak için yüksek kesimlere doğru yola çıktı. Büyükşehir belediyesi, yörükleri yalnız bırakmadı. Konargöçerlerin bulunduğu 2 bin rakımlı kırsal alana çıkan belediye ekipleri, vatandaşları sağlık taramasından geçirdi. Çocukların saçlarını kesen ekipler, limonata, mamul ve dondurma gibi atıştırmalıklar ikram etti. Yine çocuklara çeşitli hediyeler verildi. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar, Mersin’in her noktasında olduklarını belirterek, “Herkesle birlikteyiz. O nedenle bugün tüm ekibimizle buradayız. Çocuğundan gencine, yaşlısına kadar tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı amaçlıyoruz. Vahap Başkanımızın selamı ve küçük hediyelerimizle geldik. Güzel karşılandık. Herkes hayatından memnun. Burada faaliyetlerine devam ediyorlar. Atlılar’a bağlı Yılan Ovası başlangıç yerimiz. Buradan da aşama aşama diğer meraları ziyaret edeceğizö dedi.

Konargöçer vatandaşlar ise hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile kendilerine ulaşan ekip üyelerine teşekkür etti.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, yörük, yörükler,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA