Tosca, Mersinli sanatseverleri bekliyor

Tarih: 26 Şubat 2024 Pazartesi 16:55

M. Kemal Atatürk’ün en sevdiği operalardan biri olan Tosca Operası Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

 

Dünya sahnelerinde en çok sahnelenen opera eserlerinden olan Giacomono Puccini’nin Tosca operası, Ulu Önder Atatürk'ün en sevdiği opera olması özelliğini de taşıyor. Opera boyunca; Tosca ve Scarpia'da hayat bulan "iyi"-"kötü" arasındaki savaş, bu yüzden yaşanamayan büyük bir aşk, geri planda karmaşık bir siyasi ortam ve çok trajik bir son; kısacası hırs, aşk, nefret, ölüm, intikam, Tosca sahnesinde Mersinli sanatseverleri bekliyor.

29 Şubat Perşembe günü saat 20.00'de Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşturulacak eserin orkestra şefliğini Andrea Francesco Solinas yaptı. Eserin rejisörlüğünü MDOB'un deneyimli başrejisörü Kenan Korbek yaparken, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Aydan Çınar, ışık tasarımı ise Tarı Deniz imzası taşıyor. Eserin koro şefliğini Anıl Aydın üstlenirken çocuk korosunu ise bu temsile Reyhan Bezdüz hazırladı.

Eserde başlıca rollerde: Tosca'yı Sevinç Demirağ, Cavaradossi'yi Stevan Karanac, Scarpia'yi Cüneyt Ünsal, Angelotti'yi Hasan Berk, Sagrestano'yu Ufuk Kasar, Spoletta'yi Orhan Güllüler, Sciarrone'yi Serkan Sevinç, Carceriere’yi Hüsamettin Özçelik ve çoban’ı Verda Nisa Serin canlandırdı.


Etiket: mersin, sanatkültür,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA