Amazon Kadınları Ok Ve Yay kitabı raflardaki yerini aldı

Tarih: 29 Şubat 2024 Perşembe 13:58

Editör ve senarist olarak farklı birçok projede yer alan Kaya’nın kaleme aldığı ‘Amazon Kadınları Ok ve Yay’ adlı kurgu romanı okuyucu ile buluştu

 

Amazon Kadınları Ok ve Yay isimli Derya Kaya’ya ait olan kurgu roman okuyucularıyla buluştu. Daha önce Yeşil Hüzün isimli şiir kitabı olan Derya Kaya Ok ve Yay ile roman yazarlığına adım attı.

Editör ve senarist olarak farklı birçok projede yer alan Kaya, sinema filmi olarak hayata geçirmek istediği Amazon Kadınlarını uygun platform ve yapımcı bulamadığı için roman olarak yayınlamaya karar verdi. Kitabın yazım aşamasında meme kanseri teşhisi koyulan ve halen tedavisi devam eden yazar, bunun garip bir tesadüf olduğunu dile getirdi. Tarihin önemli figürlerinden olan Amazon kadınlarının en büyük özellikleri olan at sırtında geriye dönerek ok atmalarını kolaylaştırmak için ergenlik dönemlerinde sağ göğüslerinin büyümesini engelliyor olmaları ve yazarın bu kitabı yazarken meme kanserine yakalanması garip bir tesadüf olarak değerlendirildi.

Amazon Kadınları’nın ortaya çıkışı, gelişmesi ve yok oluşlarıyla ilgili süreci kurgusal boyutta ele alan yazar Amazon Kadınları’nı araştırmak için yaklaşık bir buçuk yıl Samsun’da yaşadığını dile getirdi. Sinema filmi olması için yönetmen İbrahim Biçer’le çıktıkları bu yolda çok değerli bilgiler edindiklerini dile getiren yazar aslen Sinop’lu ve Sinop şehri de Amazon Kadınları’nın Samsun’dan sonraki yerleştikleri yer olarak biliniyor. Bu coğrafyada yaşayan kadınların hepsinin aslında birer Amazon olduğunu söyleyen Kaya, dönem dönem Amazon Kadınları’yla ilgili farklı yapımların yapılmaya çalışıldığını fakat bazı coğrafi ve tarihi gerçeklerin doğru bir şekilde anlatılmadığını söyledi.

Yazar Derya Kaya; “Güçlü ve savaşçı kadınların hikayesi olan romanı bir solukta keyifle okumanızı diliyorum” dedi.

 


Etiket: sanatkültür, roman, edebiyat,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA