Mersin ve bölgenin ihtiyacını karşılayan hastane

Tarih: 4 Mart 2024 Pazartesi 13:38

Mersin Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi yeni binasında hizmet veren Diş Hekimliği HAstanesi, kentin ve bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılıyor.

Mersin'de 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da destekleriyle yapımı tamamlanan 12 bin 500 metrekarelik yeni binasında hizmet vermeye devam eden Mersin Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Hastanesi şehrin ve bölgenin diş sağlığı alanındaki önemli bir ihtiyacını gideriyor. 

Diş Hekimliği Hastanesi ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Hastanemiz 55 öğretim elemanı, 72 idari personel ve 178 ünit kapasitesiyle hizmet veriyor. Lokal cerrahi ve diş hekimliği girişimleri uygulanabilen kliniklerimizin de yer aldığı hastanemizde günlük 250 hastaya hizmet verilirken, 2024 Ocak ayı içerisinde toplamda 4.286 hastamıza sağlık hizmeti sunuldu. Sağlık güvencesi olan hastalarımız birçok hizmetten “ücretsiz” olarak yararlanırken, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan hastalarımız da birinci sınıf hizmeti, uygun olan ücretler karşılığında alabiliyor.” dedi.

Hastanede sadece şifa dağıtılmadığını aynı zamanda geleceğin diş hekimlerinin de yetiştiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Bugüne kadar fakültemizden 115 diş hekimi mezun olurken, aktif olarak da 588 öğrencimiz diş hekimliği mesleği eğitimini almaya devam ediyor. Ülkemizin sağlık alanındaki nitelikli insan kaynağı ihtiyacını giderme noktasında Diş Hekimliği Fakültemizin bu başarıları bizleri gururlandırıyor.” şeklinde konuştu.

Rektör Yaşar sözlerini hastalarımıza şifa dağıtan diş hekimlerimize ve sağlık personelimize teşekkür edip, tüm hastalara da acil şifalar dileyerek tamamladı.

'Herkes 6 ayda bir mutlaka diş hekimine görünmeli”

Diş sağlığının önemine değinen Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl ise dental sağlığın sistemik birçok etkiye sahip olduğunu belirtti. Prof. Dr. Atıl, "Dental sağlık birçok anlamda sistemik birçok etkiye sahiptir. Ağzınız ne kadar temiz olursa vücudunuz da o kadar temiz olacaktır. Ağız bölgesi hem beslenme hem de sosyalleşme açısından çok önemli bir bölgedir. Ağzınızı ne kadar temiz tutarsanız psikolojik ve sistemik olarak rahat edersiniz. Dişteki rahatsızlık kalbinizi, böbreğinizi, karaciğerinizi hatta beyninizi bile etkileyecek sorunlara yol açabilir. Bu enfeksiyon da bütün vücuda etki eder ve hayatı tehlikeye sokacak durumlar oluşabilir. Bu yüzden herkes altı ayda bir mutlaka diş hekimine görünmelidir. Herkesi kontrollerini yaptırmak için Diş Hekimliği Hastanemize bekliyoruz." dedi.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü


Etiket: mersin, sağlık,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA