Mersin Üniversitesi EduRank sıralamasında

Tarih: 1 Nisan 2024 Pazartesi 13:08

Global ölçekte yükseköğretim kurumlarını değerlendiren bağımsız metrik-tabanlı bir uluslararası derecelendirme kuruluşu olan EduRank’in 2024 yılı üniversiteler sıralama listesinde yer alarak dünya üniversiteleri arasında kendini gösterdi.

Global ölçekte yükseköğretim kurumlarını değerlendiren bağımsız metrik-tabanlı bir uluslararası derecelendirme kuruluşu olan EduRank’in 2024 yılı üniversiteler sıralama listesi açıklandı. Bilimsel yayın ve atıfları içeren araştırma performansı, akademik olmayan tanınırlık ve mezun popülerliği dikkate alınarak oluşturulan listede, Mersin Üniversitesi genel değerlendirmede Türkiye’de 175 üniversite arasında 35., dünyada ise 14.131 üniversite arasından 2070. sırada yer aldı.

Araştırma alanlarına göre yapılan değerlendirme sonuçlarına göre ise Mersin Üniversitesi tıp alanında Türkiye’de 22., dünyada 1032., psikoloji alanında Türkiye’de 26., dünyada 1151., biyoloji alanında Türkiye’de 28., dünyada ise 1338. sırada yer aldı.

Kimya, Çevre, Matematik, Sosyal Bilimler, Mühendislik, Fizik ve Bilgisayar alanlarında Mersin Üniversitesi Türkiye’de 32 ile 35. sıralar arasında yer alırken, bu alanlarda dünyada 1448 ile 1815. sıralarda kendisine yer buldu.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA