Mersin’de DEAŞ operasyonu

Tarih: 7 Mayıs 2024 Salı 18:22

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri DEAŞ silahlı terör örgütüne finansman sağlayan şüphelilere yönelik düzenlediği operasyonda 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı.


Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, DEAŞ silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürdüğü çalışmalar sonucunda; terör örgütüne finansman sağlayan 15 şüpheliyi tespit etti. Tespit edilen örgüt üyelerini yakalamak amacıyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin merkezli Adana, Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Osmaniye, Yozgat ve Erzurum'da eş zamanlı operasyon düzenleyen Jandarma ekipleri 15 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
Operasyon düzenlenen adreslerde aramada ekipler 1 adet tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 795 adet tabanca fişeği ve 9 adet yasaklı yayın ile çok sayıda materyale ve dokümana incelenmek üzere el koydu.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüpheli şahsa ev hapsi verilirken 2 şüpheli şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.


Etiket: mersin, jandarma, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA