Mucize kadın Yelda Başaran

Tarih: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 12:06

Doğuştan delik kalbi yüzünden hayata 1-0 yenik başlayan Yelda Başaran, çıkardığı albümler, akademik başarıların yanı sıra yaptığı programlarla başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

Müzisyen bir baba ve öğretmen bir annenin çocuğu olarak Dünyaya gözlerini açan Yelda Başaran, doğuştan delik kalbi yüzünden hayata 1-0 yenik başladı.
Doktorlar tarafından ölecek gözüyle bakılan ve ailesine bildirilen Yelda başaran küçük elleriyle hayata öyle sıkı tutunmuş ki dönemin gazetelerine haber oldu. Ailesinin üzerine titrediği Yelda Başaran genç kızlık dönemine geldiğinde Eczacıbaşı spor kulübünde voleybolcu olarak güzel bir kariyer yakalamışken 1-0 yenik başladığı hayat ona 2. golü de attı. Delik kalbi yüzünden hocası ve kulüp doktorları spor sağlık açısı nedeniyle spor yaşantısını sonlandırdı.
Baba aşığı olan Yelda Başaran müzisyen babasının yolundan gitme kararı aldı ve çıkardığı albümlerle müzik dünyasında önemli bir şöhreti yakaladı. Şöhretin getirdiği herkesin içinde olmak istediği yaşama ait olmadığını düşünen Yelda Başaran, şöhreti ve elde ettiği başarıyı bir kalemde silerek, yenik başladığı hayata gol atmak için kolları sıvadı. Çocukluğundan gelen hayata yenik başlama psikolojisini ben daha büyük başarılara sağlıklı ve kaliteli yaşam yolunda imza atıp insanların hayatlarına dokunmalıyım diyerek onu yarıda bıraktığı İstanbul Cerrahpaşa fakültesinde Psikoloji bölümündeki Akademik kariyerine yüksek lisans yapmak üzere döndürdü.
Mucize çocuk Yelda Başaran Okul birincisi olarak okulun en gözde öğrencisi oldu ve hayata ilk golünü attı. Sonrasına müzik dünyasındaki dostlarına gönüllü terapistlik yatı, bir kitap yazdı.
Birçok Televizyon kanalında sunduğu sağlıklı ve kaliteli yaşam programlarıyla her daim gözde olan Mucize çocuk Yelda Başaran “Benim hayata 1-0 yenik başlamam, bende sağlıklı yaşama karşı bir hırs yarattı ve yaşama arzusu oluşturdu. Benim en büyük başarım hayattaki tüm olumsuzluklara karşı motivasyonumu hiç kaybetmeden ideallerimden güç almamdı. Bana göre İyi Yaşam Bir Sanattır. En büyük amacım iyi insan olabilmek ve sağlıklı, kaliteli yaşam yolunda ilham kaynağı olarak daha fazla hayata dokunmaktır” dedi.
Hayata ardı ardına yaşama arzusuyla gol atan Yelda Başaran, mucize yaşamını elde ettiği başarılarla süslüyor.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA