Mersin’de kaçak silah ticaretine polis darbesi

Tarih: 9 Mayıs 2024 Perşembe 10:03

Mersin’de ruhsatsız silah satan iki kişi yakalanarak gözaltına alınırken toplam 7 ruhsatsız tabanca, 135 fişek, 10 dolu kartuş ele geçirildi.

 

Mersin Emniyet Müdürlüğü Mezitli suç önleme ve soruşturma büro amirliğine bağlı ekipleri yaptığı çalışmalarında, ilçede ruhsatsız tabancı satışı yaptığı istihbaratını aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, yaptıkları çalışmada, A.K ve H.K isimli şüphelilerin işyerlerinde ruhsatsız tabancı satışı yaptığı belirledi.
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama ve gözaltı kararının ardından A.K. ve H.K. ait iki işyerlerinde yapılan eş zamanlı aramalarda ; 1 adet siyah renkli ss  ibareli seri numarası bulunmayan ruhsatsız tabanca  ve şarjöründe basılı vaziyette 12 adet 9 mm’lik fişek, 12 Adet Gerica isimli 300 miligram uyuşturucu hap,  5 adet siyah renkli Glock Gen 19 Austria 9+1 7.65 kalibareli ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara takılı şarjörler,  1 adet siyah renkli Pıetro Baretta  7.65 kalibareli ruhsatsız tabanca ve şarjörü,  10 adet Sterling ibareli Buckshot 70 mm kartuş, 77 adet Luger ibareli 19 mmk fişek, 27 adet Özkursan ibareli 7.65 mm fişek, 17 Adet MKE ibareli 7.65 mm fişek, 14 adet Geco 380 ibareli kısa 9 mm olan tabir edilen fişek olmak üzere toplam  7 ruhsatsız tabanca ve toplam 135 adet  fişek , 10 adet dolu Kartuş  ele geçirildi.
Aramaların ardından şüphelileri yakalanarak gözaltına alınırken, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.


Etiket: mersin, polis, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA