Yenişehirli çiftçiye organik solucan gübresi

Tarih: 14 Mayıs 2024 Salı 11:36

Mersin’de Yenişehir Belediyesi, kimyasal gübre kullanımını azaltılmak için çiftçilere üretim alanına göre toplamda 6 bin litre solucan gübresi dağıttı.

 

Mersin’de Yenişehir Belediyesi, kimyasal gübre kullanımını azaltılmak ve çiftçilere destek vermek amacıyla geçtiğimiz yıl başlattığı organik solucan gübresi üretimine devam ediyor. Üretilen gübreler kırsal mahallelerdeki çiftçilere ücretsiz dağıtılıyor. Üreticilerin mali yükünü azaltan Yenişehir Belediyesi sağlıklı ve sürdürülebilir tarımsal uygulamaların yaygınlaşmasına da katkıda bulunuyor.

Tarımsal danışmanlık hizmetleri kapsamında kırsal mahallerdeki çiftçilere ziraat mühendisleri aracılığıyla budama, ilaçlama ve gübreleme ile ilgili eğitimler veren Yenişehir Belediyesi, tarımda verimi artırmak amacıyla ürettiği organik solucan gübrelerini vatandaşlara ulaştırıyor.

ÖZYİĞİT: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR

Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri son olarak Değirmençay Mahallesi’nde çiftçilere üretim alanına göre toplamda 6 bin litre solucan gübresi dağıtırken Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organik solucan gübresi gibi sürdürülebilir tarım uygulamalarının teşvik edilmesi, toprağın uzun vadeli sağlığını ve tarımsal üretimin gelecek nesillere aktarılabilirliğini güvence altına almaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Özyiğit, “Organik solucan gübresi, kimyasal gübrelere göre genellikle daha düşük maliyetli. Bu da çiftçilere üretim maliyetlerinde tasarruf sağlayarak daha güçlü olmalarını beraberinde getiriyor. Organik solucan gübresi üretmekle kalmıyor, üretim yöntemlerini de çiftçilerimize anlatıyoruz. Sürdürülebilirliği sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.

ATA: RUTİNİ HERKES YAPIYOR, SOSYAL BELEDİYECİLİK BUDUR

Değirmençay Mahallesi’nde yaşayan ve çiftçilik yapan Ahmet Ata “Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e kırsal mahallelere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Solucan gübrelerinin yeşil alanlarda ve özellikle meyve ağaçlarında çok etkili olduğunu geçen yılki dağıtımda gördük. Ben ayrıca safran üreticisiyim. Safran arazisinde geçen yıl deneme yaptım. Gübre kullandığım yerlerde safran soğanlarının tamamı çiçek açmıştı. Gübre vermediğim yerlerde ise seyrek çıkmıştı. Solucan gübresinin ne kadar etkili olduğunu orada uygulamalı olarak gördük. Şimdi iki bidon daha aldım. Böyle bir çalışmanın anlamlı olduğunu görüyoruz. Rutin belediyeciliği herkes yapıyor ama sosyal belediyecilik budur.” dedi.

DOKAN: GELİŞİM GÖRDÜK, KULLANMAYA DEVAM ETMEYE DÜŞÜNÜYORUZ

Yenişehir Belediyesinin organik solucan gübresi desteğinden yararlanan Mehmet Dokan ise şunları söyledi:
“Yenişehir Belediyesinin gönderdiği ziraat mühendisleri sayesinde burada solucan gübresi ile tanıştık. Gübreleri faydalı olacağına inandığımız için kullanıyoruz. Gelişim gördük, kullanmaya devam edeceğiz. Yenişehir Belediyesine ve Başkanımıza teşekkür ediyoruz.”


Etiket: mersin, yenişehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA