Mersin’in hedefi UNESCO’nun kalıcı listesi

Tarih: 15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:33

Mersin’in il sınırlarında bulunan UNESCO Dürya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 4 varlığının kalıcı listede yer alması için çalışmalar sürüyor.

Mersin’in uzun sahil şeridinin yanı sıra yeni hinderlandında bulunan tarihi varlıklar yerli ve yabancı turistin dikkatini çekerken UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunanların kalıcı listeye alınması için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.
Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı İbrahim Küçük ve İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu üyeleri katıldı.
Vali Ali Hamza Pehlivan’ın başkanlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili kuruluşu Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile işbirliği ve koordinasyon halinde ulusal ve uluslararası alanda il ve alt destinasyonların daha etkin tanıtımını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren "İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu" toplantısında; 12 Ekim 2023 tarihinde yapılan İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar değerlendirildi, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
GezsenMersin ve Go_Mersin sosyal medya hesaplarının Mersini  tanıtımına yönelik yaptığı katkıya dikkat çeken TGA yetkilileri Mersin’in turizm altyapısı, misafirperverliği ve gelişen sektörleri sayesinde yerli ve yabancı turist sayısının her geçen gün arttığına yönelik sayısal verileri sunmasının ardından turist sayısını artırmaya yönelik yapılacak çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirdi. 

Vali Pehlivan; “Turizm, tanıtım alanındaki çalışmalarımızı Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle, ilgili kurum kuruluş ve sektör paydaşları ile işbirliği içinde sürdürüyoruz. Bu kapsamda odaklandığımız konulardan birisi, turistik ziyaretler açısından önem arz eden UNESCO Dünya Mirası eserlerimiz, varlıklarımız. İlimizde 4 varlığımız UNESCO’nun geçici listesinde yer alıyor. Öncelikle hedefimiz bu eserlerin kalıcı listeye alınmasını sağlamak. Bu maksatla Türkçe ve İngilizce, Dünya Mirası Mersin dergisini hazırlattık. Yakında lansmanını gerçekleştireceğiz. Bakanlığımızın GoTürkiye çatısı altında GoMersin ve GezsenMersin dijital sayfalarımızın etkileşimi her geçen gün artıyor. Önümüzdeki haftalarda Turizm Çalıştayı düzenlemeyi, Haziran’ın ilk haftası yaz sezonunun başlaması vesilesiyle çeşitli tanıtım etkinlikleri düzenlemeyi planlıyoruz"  dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA