TISİAD’a bayrak değişimi

Tarih: 19 Mayıs 2024 Pazar 11:53

Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TISİAD) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda oy birliğiyle Başkanlığa yeniden Mehmet Salih Çelik, seçildi.

TISİAD Olağan Genel Kurul Toplantısı, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya Esenyurt Belediye Başkanı ve TISİAD Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Servet Özkaya, TISİAD yönetim kurulu, yurtdışı ve yurt içi temsilcileri, üyeleri ve iş insanları ile çok sayıda üye katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TISİAD Yüksek İştişare Kurulu Başkanı Selahattin Balkan, dernek olarak çok başarılı çalışmalar yaptıklarını belirterek, derneğin artık uluslararası bir dernek haline geldiğine dikkat çekti.

Daha sonra konuşan TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik, “Temel ilkemiz derneğimizin demokratik bir işleyişle yürümesi oldu. Yönetim kurulumuzun yanı sıra üyelerimizin dernek çalışmalarından haberdar olmaları ve dernek faaliyetlerine aktif bir şekilde dahil olmaları için düzenli üye buluşmaları gerçekleştirdik. Derneğimizin aidiyet duygusunun günden güne güçlendiğini gururla söylemek isterim. Genel kurulumuzu Türkiye’nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun’a doğru yola çıktığı 19 Mayıs 1919’un 105’inci yıldönümünün arifesinde gerçekleştiriyoruz. Bu topraklara değer katan Büyük Önder’i ve yol arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.” dedi.

Derneğin üye yapısında değişikliğe giderek kurumsallığı öne çıkardıklarını kaydeden Çelik, “Derneğimize üyelikler artık kişi bazlı değil şirket esaslı olarak kabul ediliyor. Bugün, Mersin başta olmak üzere ülkemizin farklı kentlerinden saygın şirketler TISİAD ailesinin içinde yer alıyor. Tabii ki üyelerimizin gelişimi, güçlenmesi bizim önceliklerimizden. Üyeler arası ticari faaliyete müthiş önem veriyoruz ve çok önemli cirolar sadece dernek içi ticaretimizle gerçekleşti. Irak ve IKBY’de yaptığımız temaslar, girişimler ve açtığımız temsilciliklerden ayrıca söz edeceğim ama üyelerimizin bu bölgeye yaptığı yatırım ve ticaretin bu iki yılda çok daha iyi bir yere bu adımlarımız sayesinde geldiğini söylemeliyim” diye konuştu.
ırak ve Türkiye arasında ticaret hacminin çok artması için çok çabaladıklarını dile getiren Başkan Çelik, “Habur Sınır Kapısı’nda hızlı geçişler daima gündemimizde oldu. Hem Ticaret Bakanlığımızla hem Irak’ta bu konuda temaslarımız sürüyor. Halil İbrahim Gümrük Kapısı da bu açıdan takip ettiğimiz bir konu. Derneğimizin Irak ve Türkiye’de yeni üyeler kazanması ve iki ülkede de gelişmesi adına hamlelerde bulunduk. Öncelikle Bağdat, Erbil, Musul, Basra, Duhok, Necef ve Süleymaniye’de açtığımız temsilciliklerle derneğimizin kurumsallaşması yolunda güçlü bir adım atmış olduk. Ayrıca ülkemizin başkenti Ankara’da temsilciliğimizi açarak Ankara temaslarımız için daima hazır bir alan oluşturduk” diye konuştu.

“İzmir’de temsilcilik açarak Türkiye’nin en önemli liman ve ticaret kentlerinden birinde de yerimizi almış olduk.” Diyen Çelik,” İzmir’de yaptığımız tanıtım toplantısına Ticaret Odası düzeyinde katılımın yanı sıra farklı sektörlerden iş insanları ilgi gösterdi. 7 Haziran’da da İzmir temsilciliğimizin resmi açılışını görkemli bir törenle yapacağız. Hepinizi bekliyoruz. Antalya Temsilciliğimizle de Akdeniz havzasında çok güçlü bir TISİAD göreceksiniz. Ama asıl hedefimiz 2024 yılı içinde 20 temsilciliğe ulaşmak ve 81 ilimizden de üye kazanmak. Konuşmamın başında da ifade ettim. Katılımcı işleyişe önem veriyoruz. Yüksek İstişare Kurulumuz ve Bilim Kurulumuz daima bizlere güç verdi. Çalışmalarımızın bilimin ve tecrübenin ışığında yürümesine özen gösterdik” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Ahmet Özer ile bir önceki yönetim kurulu üyelerine plaket takdim edildi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü Genel Kurul’da Yönetim’in görev süresinin 2 yıldan 3 yıla çıkarılması kararlaştırıldı.

Daha sonra tek listeyle gidilen seçimde Mehmet Salih Çelik, başkanlığa seçilirken, yönetim kuruluna ise Hakan Burgazlı, Mustafa İmrak, Recep Metin, Cavidan Demirağ, Sıddık Özer, Hava Arslan, H.Mert Avcı, Ahmet Çani, Aysun Yazıcıoğlu, Şehmuz Aşkın, İdris Balkan, Serdal Çürük, Nesih Aktepe ve Ferit Hillez seçildi.


Etiket: mersin, ekonomi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA