Vali Pehlivan, Akdenizli gençlerle deneyimini paylaştı

Tarih: 23 Mayıs 2024 Perşembe 10:34

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gençliği Deniz Kampında Projesi kapsamında gençlerle bir araya gelerek, çeşitli konulara ilişkin duygu ve düşüncelerini, deneyimlerini paylaşarak, tavsiyelerde bulunup gençlerin yönelttiği soruları cevaplandırdı.

 

Mersin Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Gençliği Deniz Kampında projesi etkinliğine katıldı.Programa; Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener ve eşi Demet Şener, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Akdeniz İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Özgür Gözde, Akdeniz Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Selim Daydaş da hazır bulundu.
Mersin Valiliği himayesinde Akdeniz Kaymakamlığı tarafından ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Silifke İlçesi Kapızlı tesislerinde gerçekleştirilen kamp programını ziyaret ederek gençleri sevinç ve heyecanına ortak olan Vali Pehlivan, geçtiğimiz yıl başlatmış olduğu 'Genç Muhabbet' programını kapsamında gençlerle muhabbet etti, çeşitli hususlara ilişkin duygu ve düşüncelerini, deneyimlerini paylaştı, tavsiyelerde bulundu gençler tarafından yöneltilen soruları yanıtladı.
Faaliyet hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Vali Pehlivan: "Valiliğimizin himayesinde Akdeniz Kaymakamlığımız tarafından ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde yürütülmekte olan proje kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Silifke İlçemizde bulunan Gençlik Kamplarımızda 600 gencimizi gruplar halinde misafir ediyoruz. Akdeniz ilçemizdeki okullarda eğitimlerimi sürdüren gençlerimizin hem çeşitli başlıklarda bilgilendirici kurslar aldığı hem de kültür, sanat, müzik, spor içerikli faaliyetler yaptığı kampı ziyaret ettik; sevinç ve mutluluklarına ortak olduk. Akdeniz İlçesi’nde ikamet eden ortaokul ve liselerde çağlarındaki genç ve çocukların sportif faaliyetler yapması, bağımlılıktan uzak durması, birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi, sosyalleşmesi amacıyla 14 Mayıs - 6 Haziran 2024 tarihleri arasında 2 gece 3 gündüz şeklinde 4 dönem halinde planlama yapılmış ve her kamp döneminde 150 öğrenci olacak şekilde toplamda 600 öğrencinin kampa katılması planlanmıştır” dedi.
Vali Pehlivan, program kapsamında gençlere yönelik bir çok etkinliğin yapılacağını ifade ederek, "Program kapsamında öğrencilere kamp döneminde; İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından spor faaliyetleri, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim faaliyetleri, Akdeniz İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam eğitimleri ve İzcilik Federasyonu Mersin İl temsilciliği tarafından sosyal aktiviteler yapılmaktadır. Gençlerimize yönelik bu güzel projeyi hayata geçiren Akdeniz Kaymakamımız başta olmak üzere, emeği geçen bütün kurumlarımıza ve personelimize teşekkür ediyorum. Yaz boyunca Gençlik ve Spor Bakanlığımızın himaye ve koordinasyonunda 81 vilayetten 50 binin üzerinde gencimizi misafir ettiğimiz Gençlik Kamplarımızda, Mersinli gençlerimizi de ağırlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Etiket: mersin, vali, alihamzapehlivan,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA