Fizik biliminde Türkiye birinciliği ödülü TAC öğrencisine

Tarih: 23 Mayıs 2024 Perşembe 14:04

Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencisi Nezihe Elvin Ortatepe, çevreye zararlı kurşun esaslı malzemelere karşı ürettiği projesiyle bilim alanında gurur veren başarılara imza atarak, Ortaöğretim Tübitak Bölge Sergisi’nde, ’31. Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması’nda da kizik alanında birincilik ödülüne layık görüldü.

Tarsus Amerikan Koleji (TAC) 11. sınıf IB öğrencisi Nezihe Elvin Ortatepe, çevreye zararlı kurşun esaslı malzemelere karşı ürettiği projesiyle bilim dünyasına adını yazdırdı. TAC öğrencisi Ortatepe, “Bizmut Oksit (Bi2O3) Nanopartikül Katkılı, Antibakteriyel Özellikli, Nanokompozit Radyasyon Kalkanların Stereolitografi Yöntemiyle Üretimi” adlı projesiyle hem Tarsus’un hem ülkemizin gururu oldu. Bu projeyle, ağır ve çevreye zararlı kurşun esaslı malzemelere karşı çevreci ve hafif bir alternatif sunmayı hedefleyen Ortatepe, önemli bilimsel etkinliklerde ödüller kazanarak adını duyurdu.

ÇEVRE DOSTU PROJESİYLE UMUT OLUYOR

Nezihe Elvin Ortatepe’nin Bi2O3 (Bizmut Oksit) nanopartiküllerinin daha güvenli ve çevre dostu bir ürün olabilmesi yönünde geliştirdiği projesi, ilk olarak 55. Ortaöğretim TÜBİTAK Bölge Sergisi’ne davet edilerek sunuldu. Proje, sergide büyük ilgi gördü ve jüri üyelerinin beğenisini topladı.

TAC öğrencisi Ortatepe'nin bilimsel kariyerinde önemli bir kilometre taşı olan TÜBİTAK Bölge Sergisi’nin ardından, projesi bu kez de önemli bir ödüle layık görüldü. Ortatepe projesini, MEF Okulları ve MEF Üniversitesi iş birliğiyle fizik, kimya, biyoloji ve yapay zekâ alanlarındaki yetenekli lise öğrencilerini bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacıyla düzenlenen “31. Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması”nda sundu.

FİZİK ALANINDA TÜRKİYE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Türk bilim dünyasının seçkin akademisyenlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Ortatepe'nin projesi, Fizik alanında birincilik ödülüne layık görüldü. Ortatepe'nin projesi, sadece bilimsel başarısıyla değil, aynı zamanda çevre dostu ve sürdürülebilir bir yaklaşımı benimsemesiyle de dikkat çekti.

TAC öğrencisi Nezihe Elvin Ortatepe, bilimsel araştırmalarıyla geleceğin bilim insanları arasında yer alacak yetenekli bir öğrenci olarak öne çıkarken, başarılarıyla ülkesini gururlandırıyor ve genç araştırmacılar için de ilham kaynağı oluyor.

 


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA