Tarihin izleri Tarsus Kültür Evi’nde canlanıyor

Tarih: 23 Mayıs 2024 Perşembe 16:39

Mersin’in Tarsus ilçesinde kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarmak ve yöre kültürüne özgü ögeleri yeniden kazanmak amacıyla faaliyete geçirilen Tarsus Kültür Evi, ziyaretçi akınına uğruyor.

Mersin''de Tarsus Belediyesi tarafından Tarsus’un kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarmak ve yöre kültürüne özgü ögeleri yeniden kazanmak amacıyla faaliyete geçirilen Tarsus Kültür Evi, ziyaretçi akınına uğruyor. Yerli ve yabancı binlerce turistin ilgisini çeken Kültür Evi, ziyaretçilerden tam not alıyor.

Kubat Paşa Medresesi’nin büyüleyici atmosferinde konumlanan Tarsus Kültür Evi, geçmişten bugüne uzanan Tarsus kültürünü ziyaretçilere sunuyor. Sahip olduğu atmosfer ile ziyaretçilere kapıları açan medresenin içindeki giysiler, eşyalar ve Tarsus’un geçmişini anlatan eserler, bölümlere ayrılmış odalarda ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

ZİYARETÇİLERİN GÖZDE MEKANI OLUYOR

Tarsus Kültür Evi’nde yöreye özgü tarım ve ev araçlarından yöresel kıyafetlere, savaş aletlerinden eski zamanlarda Tarsus’un gündelik yaşamında kullanılan oyun, eğlence, hobi ve iş araçlarına, dokuma ürünlerinden mutfak eşyalarına kadar birçok materyal sergileniyor. Tarsus Belediyesi tarafından Kubat Paşa Medresesi’nin tarihi dokusuna müdahale edilmeden modern tasarım ve çalışmalarla dizayn edilen Kültür Evi ziyaretçilerin gözde mekanı oluyor.

 


Etiket: mersin, tarsus, aliboltaç,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA