Akdeniz Belediyesi Etüt Merkezi’nde yılsonu etkinliği

Tarih: 23 Mayıs 2024 Perşembe 17:31

Mersin’de Akdeniz Belediyesi’nin gençleri üniversite sınavına hazırlayan Etüt Merkezi’nde düzenlenen yılsonu etkinliğine katılan Belediye Başkanı Hoşyar Sarı yıldız, öğrencilerin heyecanını paylaştı.

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Metropol Gökdelen binasının 29’uncu katında hizmet veren ve gençleri üniversite sınavına hazırlayan Etüt Merkezi’nde düzenlenen yılsonu etkinliğine katılarak öğrencilerin heyecanını paylaştı.

Akdeniz Belediyesi’nin, geleceğin avukatları, mühendisleri, doktor ve öğretmenleri olmak için mücadele eden gençlere ücretsiz üniversite hazırlık kursu verdiği Etüt Merkezi’nde, yılsonu etkinliği düzenlendi. Sınava artık sayılı günler kala organize edilen buluşma sayesinde gençler, gelecekleri için büyük öneme sahip üniversite sınavı öncesi stres atıp moral depoladı.

“Hayallerinize ulaşıp gençlere örnek olacaksınız”

Etkinliğe katılarak gençlerle sohbet eden, hatıra fotoğrafları çektirip öğrencilerle birlikte pasta kesen Başkan Hoşyar Sarıyıldız, “Geleceğin, mimarları, mühendisleri, doktorları olacaksınız. Hayallerinize ulaşıp bugünleri andığınızda, aslında imkân bulup çalıştığınızda sizlere bu konuda yardımcı olunduğunda neler yapabildiğinizi de göstermiş olacaksınız. Böylece sizin gibi kardeşlerinize de örnek olacaksınız. Sizlere bu anlamda inancımız tamdır ve eğitimine destek noktasında elimizden gelen her türlü imkânı sunacağız” dedi.

“Zorluklar karşısında pes etmeyin”

Başkan Sarıyıldız; başta ekonomi olmak üzere karşılaşılabilecek zorluklar ve sıkıntılar karşısında güçlü durmaları ve asla pes etmemeleri için de gençlere öğüt vererek; “Kendinize güvenip inançlı olduğunuzda gerçekleştiremeyeceğiniz hayaliniz, kavuşamayacağınız hedefiniz yoktur. Sizler derseler çalışıp konulara hâkim olduktan sonra gerisi sadece 1 saatlik işlemdir. Başaracağınıza inanıyoruz, sınav gününde de yanında olacağız. İnanıyorum ki başarınızı da yine burada hep birlikte kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

Buluşmada, Zeliha Atan isimli 22 yaşındaki üniversite hazırlık öğrencisinin güzel sesiyle söylediği “Ay Dîlberê” adlı Kürtçe şarkı büyük beğeni ve alkış topladı. Etüt Merkezi yılsonu etkinliği, pasta kesilip öğrencilere ikram edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA