Tarsus Üniversitesi. yeni bölümlerine ilk kez öğrenci alacak

Tarih: 9 Temmuz 2021 Cuma 13:04

3 yıl önce açılan Tarsus Üniversitesi’nin 16 yeni bölümüne, bu yıl ilk kez öğrenci alınacağı açıklandı.

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, "Yeni fakülte ve bölümlerimizle gücümüze güç katıyoruz. Bu yıl 16 yeni bölüme ilk defa öğrenci alınacak" dedi.

Aydın, kısa sürede elde ettikleri gelişimi değerlendirerek, ulaşılması planlanan hedeflerden söz etti. Tercih dönemlerinde üniversite adaylarının aklına gelecek ilk üniversitelerden biri olma hedeflerine emin adımlarla yürüdüklerini kaydeden Aydın, "Yeni akademisyenlerin katılmasıyla her geçen yıl nitelikli bir büyüme gösteriyoruz. Akademik derecelerini almış hocalarla, kendi ekollerimizi oluşturma yönünde önemli mesafe kaydettik. Nitelikli makale, uluslararası işbirliği, proje ve benzeri akademik performans çıktılarımız, oldukça iyi bir seviyede. Bağımsız kuruluşlar tarafından göstergeler üzerinden yapılan değerlendirmelerde, üniversitemizin ön sıralarda yer aldığı görülmekte. Öğrenci ve akademisyen memnuniyetinde ön sıralardayız" diye konuştu. 

Sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan Tarsus'u dönüştürme potansiyeline sahip olduklarını dile getiren Rektör Aydın, "Bölgedeki bütün paydaşlarla iyi ilişkiler geliştirdik. Onların da katkısıyla farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Tarsus'un tarihi ihtişamına yakışır bir üniversite olma hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Tarsus Üniversitesi; yeni fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve uygulama ve araştırma merkezlerini kapsayan yeni akademik birimlerle daha da büyüdü. Yeni fakülte ve bölümlerimizle gücümüze güç katıyoruz. Bu yıl 16 yeni bölüme ilk defa öğrenci alınacak" ifadesini kullandı. 


Etiket: mersin, tarsus, tarsusüniversitesi, orhanaydın,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA