Akdeniz’de gergin toplantı

Tarih: 9 Temmuz 2021 Cuma 15:39

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, belediye ve şahsının hizmet vermesinin istenmediğini ileri sürdü.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz Belediye Şirketi’ne yönelik sermaye artırım teklifinin reddedilmesini eleştirdi. Gültak, "Sihirli bir el, Akdeniz’in hizmetlerini engellemek istiyor" dedi.

Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı ikinci birleşimini Mustafa Gültak başkanlığında düzenledi. Toplantıda belediyeye ait Akdeniz İmar, İnşaat, Kültür, Orman Ürünleri, Tarım, Turizm, Ticaret A.Ş.'nin 100 bin TL olan sermayesinin, 10 milyon TL’ye kadar çıkarılması için Gültak’a yetki verilmesini içeren komisyon raporları görüşülürken, meclis üyeleri teklifi 16'ya 21 oy ile reddetti. 

Karara tepki gösteren Gültak, muhalif meclis üyelerine yüklendi. Kentte çifte standart uygulandığını savunan Gültak, "Yenişehir’in, Tarsus’un, Toroslar’ın ticari şirketi yok mu? Mezitli yakın tarihte ticari şirket kurmayacak mı? Yani herkese helal, Akdeniz’e gelince haram. Nasıl bir çifte standart uyguluyorsunuz? Tüm merkez ilçe belediyeleri şirket kurabilecek ama Akdeniz kuramayacak. Var mı böyle bir şey? Açıktır ki birileri Akdeniz Belediyesi’nin, Mustafa Gültak’ın çalışmamasını istiyor. Demek ki sihirli bir el, sihirli bir değnek değiyor. Burası çok açık ve net" diye konuştu.

Toplantıda, 11 Eylül–2 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 19’uncu Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne 150 bin TL maddi destek verilmesi kararlaştırıldı. 

 


Etiket: mersin, akdeniz, akdenizbelediyesi, mustafagültak,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA