Dikkat! ’Boreout’, depresyona sürüklüyor!

Tarih: 15 Temmuz 2021 Perşembe 12:22

MEÜ’den Doç. Dr. Özsungur, ’nitelikli iş yükü bulunmaması-boreout’ sendromunun ülkedeki 186 kamu çalışanını depresyona sürüklediğini söyledi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahri Özsungur, Türkiye'deki 186 kamu çalışanının 'nitelikli iş yükü bulunmaması-boreout' sendromu nedeniyle depresyon, yüksek stres ve kaygı ile karşı karşıya olduğunu açıkladı. 

Doç. Dr. Özsungur, BBC International'a "işyerinde 'boreout'un zarar verici etkileri" başlıklı özel bir röportaj verdi. Özsungur, BBC International New York Muhabiri Bryan Lufkin ile gerçekleştirdiği röportajda, Türkçe'de 'nitelikli iş yükü bulunmaması' olarak yorumlanan 'boreout'la mücadelenin sadece bireye bağlı olmadığına dikkat çekti. 

'KURULUŞLAR BREOUTU ÖĞRENMELİ'
İşe anlam vermenin sadece çalışana bağlı bir durum olmadığını anlatan Özsungur, "İnsanlara kendilerini değerli hissettiren bir ofis kültürü yaratmak yönetime düşüyor. İş veya görevlerde küçük değişiklikler yapın. İşi sıkıcı yapan ne ise onu keyifli hale getirin. Kuruluşlar da boreoutun ne olduğunu öğrenmeli ve gerekli kaynaklara sahip olmalı" diye konuştu. 

Boreoutun sağlık üzerindeki etkileriyle ilgili 2021 yılında yapmış olduğu araştırmadan da bahseden Özsungur; "Türkiye'de boreout sıkıntısı çeken 186 kamu çalışanının aynı zamanda depresyon, yüksek stres ve kaygı ile yüzleşiyor. Araştırmalar, alkol tüketiminden kaynaklanan depresyonun, ofis dışındaki çalışanları takip edebileceğini ve uykusuzluktan baş ağrılarına kadar çeşitli fiziksel rahatsızlıklara yol açabileceğini gösteriyor" ifadesini kullandı.


Etiket: mersin, mersinüniversitesi, meü, doçdrfahriözsungur, bbcintirnational, boreout,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA