CHP’li Gökçel: İktidarı istifaya davet ediyorum

Tarih: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 12:59

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, orman yangınlarının önüne geçilememesi nedeniyle iktidarın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, devam eden orman yangınları üzerinden iktidarı eleştirdi. Gökçel, "Orman vatandır, vatanı koruyamadılar. Başta cumhurbaşkanı olmak üzere iktidarı istifaya davet ediyorum" dedi.

Gökçel, Aydıncık ilçesinde yanan orman arazisini gezdi. Vatandaşların sorun ve taleplerini de dinleyen Gökçel, yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Orman Genel Müdürlüğü’nce 2021 yılında planlanan helikopter alımlarının yapılmadığını söyleyen Gökçel, "OGM'nin 2021 planına göre, uçak ve helikopter hangarı için 40 milyon TL, yangın ve lojistik aracı için 8 milyon harcama ve 26 helikopter alımı planlanmış ancak hiçbiri gerçekleşmemiş. Yangınla mücadele ve orman koruma projeleri de atıl kaldı. Orman koruma ve yangınla mücadele projesi için 2021 yılında 55 milyon TL harcama yapılmasını planlayan OGM, yalnızca 28 bin TL harcamış, yani kendi planlarına bile uymadılar. İhmaller sonucunda orman yangınları kontrol altına alınamadı. 15 Temmuz’da Pembecik Mahallesi'nde yanan alanda devam eden kök yangınları, yeni yangına sebep oldu" diye konuştu. 

Yangınların bu denli büyümesine ihmaller zincirinin neden olduğunu kaydeden Gökçel, "Orman bakanı kendi işini yapacağına, kendi ihmalini örtbas etmek için belediyeleri kullanıyor. Orman vatandır, vatanı koruyamadılar. İktidarın ve orman bakanının hata ve ihmalleri yüzünden milyonlarca hektar ormanımız yandı. Vatanı yaktınız, görevinizi yapmıyorsunuz, başta cumhurbaşkanı olmak üzere iktidarı istifaya davet ediyorum" ifadesini kullandı. 


Etiket: mersin, ormanyangını, aydıncık, cengizgökçel, chp, istifa, akparti,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA