Çölyak hastalarının ekmeği belediyeden

Tarih: 5 Ağustos 2021 Perşembe 12:00

Tarsus Belediyesince temin edilen glutensiz ekmekler, çölyak hastası vatandaşlara ücretsiz ulaştırılıyor.

Halk sağlığını önemseyerek projelerinde sağlıkla ilgili çalışmalara öncelik veren Tarsus Belediyesince temin edilen glutensiz ekmekler, çölyak hastalarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Tıp literatüründe bir sindirim problemi olarak ele alınan çölyak hastalarının glutensiz gıdalar tüketmesi gerekiyor. Ancak glutensiz gıdaya, özellikle de glutensiz ekmeğe kolay ulaşılamıyor. Bu soruna çözüm getiren Tarsus Belediyesi, son 1 yıl içinde 100 bin adet glutensiz ekmeği vatandaşlara  dağıttı. 

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, "Vatandaşlarımızın talebi ile kayıt oluşturuluyor ve sayıya göre glutensiz ekmek temin ediliyor. Günümüz itibariyle 68 öğrenci ve 182 yetişkin olmak üzere, toplam 250 çölyak hastası vatandaşımız bu hizmetten faydalanıyor. Çölyak hastalarımızın hayat kalitesini artırmak ve yoksun oldukları imkânlara ulaşmalarını sağlamak en büyük gayemiz" dedi. 


Etiket: mersin, tarsus, tarsusbelediyesi, halukbozdoğan, çölyak, glutensizekmek,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA