Gültak sert çıktı: Kandırmışlar, plan yapmamışlar

Tarih: 21 Ağustos 2021 Cumartesi 16:14

Karaduvar Mahallesi’ni ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçmiş yıllarda Akdeniz'de sağlam bir çalışma yapmadığını belirten Gültak, "Yıllarca kandırmışlar. Hiçbir plan yapmamışlar. Şehir 20 yıldır köy gibi kalmış. Bugüne kadar herkesin korktuğu ve kaçtığı kentsel dönüşümü başlattık. Biz göğsümüzü gere gere bunun üstüne gittik ve çok şükür başarılı da olduk" dedi.

Karaduvar Mahallesi’ni ziyaret eden Gültak, vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi. Hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan projeleri anlatan Gültak, özellikle yapılaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kazanlı, Karaduvar, Karacailyas, Güneş, Şevket Sümer gibi mahallelerde imar sorununun devam ettiğini aktaran Gültak, "Umarım yakında Büyükşehir Belediyesi ikinci etap dediğimiz 1/5000'lik imar planları hızlı bir şekilde yapar, biz de 1/1000'liklerini geçiririz. Birçok insanımız ruhsat bekliyor. Umarım bu imar planları bir an önce biter ve şehrin kaderini değiştiririz. Düzensiz büyümüş bir Akdeniz ile karşı karşıyayız. Alt ve üst yapıda sıkıntılar var. Bunların da bir an önce çözülmesi gerekiyor. Çay Mahallesi'nde örneğini görüyorsunuz. Yakında vatandaşlarla görüşüp evleri teslim edeceğiz. Barış Mahallesi'nde de kepçeyi vurmamıza çok az kaldı. Oradaki birçok vatandaşın tapu devrini aldık. Bu ayın sonunda yapılacak ihale ile yüklenici firmaya devrediyoruz ve inşallah 2 ay içinde de Barış Mahallesi'nde 400'ün üstünde konutu hayata geçirmiş oluyoruz" diye konuştu. 

İmardan sonraki en büyük sorunun kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Gültak, şunları kaydetti:
"Şevket Sümer, Güneş, Çay, Çilek, Karacailyas'ta sıkıntılar var. Doğal gaz yok. Alt yapıda, içme suyunda problemler var. Yıllarca kandırmışlar. Hiçbir plan yapmamışlar. Şehir 20 yıldır köy gibi kalmış. Bugüne kadar herkesin korktuğu ve kaçtığı kentsel dönüşümü başlattık. Biz göğsümüzü gere gere bunun üstüne gittik ve çok şükür başarılı da olduk. Hiçbir vatandaşımızın bu ortamda bu şekilde yaşamaları kaderleri değil. Yenişehir'deki Mezitli'deki yollar, caddeler, evler, parklar gibi yerler onların da kaderi olacak. İşte bu gerçekleştirdiğimiz örnekler hızla yayılacak. Şehrin kalbi olan Akdeniz çok daha iyi çalışacak."

MİNİK FUTBOLCULARLA BULUŞTU
Gün içerisinde Yaz Futbol Okulu Sertifika Töreni'ne de katılan Gültak, 250 çocuğa sertifikalarını verdi. Gültak, "Akdeniz’de merkez-kırsal ayırımı yapmadan birçok mahallemize, 30 milyon TL’yi aşan yatırımlarla bir yandan yeni tesisler kazandırdık, diğer yandan da mevcut tesislerimizi baştan sona yenileyip halkımızın hizmetine sunduk" ifadesini kullandı. 


Etiket: mersin, akdeniz, akdenizbelediyesi, mustafagültak, kentseldönüşüm,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA