Büyükşehirle hazırlanıp üniversiteli oldular

Tarih: 13 Eylül 2021 Pazartesi 15:37

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nden destek alan 4 bin 13 gencin 1042’si üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı merkez ve 8 ilçedeki Eğitim ve Öğretimi Kurs Merkezlerinde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında üniversite sınavlarına hazırlanan 4 bin 13 öğrencinin 1042’si üniversitelerin Tıp, Mühendislik, Diş Hekimliği ve Hukuk gibi birçok bölümüne yerleşme başarısı gösterdi. 4 bin 100 öğrenciyle yeni eğitim dönemine başlayan Kurs Merkezlerini ziyaret eden gençler, Büyükşehir’in yeni üniversite adaylarına tavsiyelerde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR’İN GENÇLERİNDEN BÜYÜK BAŞARI
Büyükşehir’den destek alarak üniversite sınavlarına giren gençler önemli başarılar elde etti. Bu kapsamda 1042 öğrenciden 579’u lisans, 463’ü ise ön lisans bölümlerine yerleşti. Öğrencilerden 30’u Tıp Fakültesi, 42’si Mühendislik, 18’i Hukuk, 23’ü Diş Hekimliği, 105’i Öğretmenlik, 11’i Beslenme ve Diyetisyenlik, 8’i Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, 27’si Hemşirelik, 7’si Mimarlık, 21’i Gastronomi ve Mutfak Sanatları, 12’si ise Psikoloji gibi birçok bölüme yerleşti.

Öte yandan gençlerden 26’sı İlk ve Acil Yardım, 10’u Anestezi, 15’i Hasta ve Yaşlı Bakım bölümlerini kazanırken, 9’u ise Adalet bölümüne yerleşti.

“1042 ÖĞRENCİMİZİN ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİĞİNİ GÖRMEKTEYİZ"

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, elde edilen başarı tablosuna dair açıklamalarda bulunarak, “2021 YKS sonuçlarına baktığımız zaman Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hem merkezde hem 8 ilçede bulunan eğitim ve öğretime hazırlama kurslarında toplam 1042 öğrencimizin lisans ve ön lisans düzeyinde üniversitelere yerleştiğini görmekteyiz" dedi.

“BELKİ DE EĞİTİM TARİHİNDE PEK FAZLA GÖRÜLMEMİŞ BİR SENE OLDU"
Önceki yıllara kıyasla bu yıl pandemi nedeniyle farklı bir durum geliştiğini de sözlerine ekleyen Gökayaz, “Bu sene aslında belki de eğitim tarihinde pek fazla da görülmemiş bir sene oldu. Bütün eğitim kurumları çok ciddi bir pandemi problemiyle baş başaydı. Doğal olarak biz de etkilendik. Zaman zaman online sisteme, zaman zaman yüz yüze eğitime geçmek durumunda kaldık. Baktığımız zaman genel anlamda zor bir seneydi. Fakat bu zor süreci bütün öğretmen arkadaşlarımızla birlikte kolaya çevirmek için canla başla çalıştık. Online eğitime de yüz yüze eğitime geçildiği zamanlara da hızlı bir şekilde adapte olduk. Ortaya bu sonucu çıkartmak için herkes canla başla çalıştı" diye konuştu.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA