Büyükşehir, yaş almışları alzheimera karşı bilgilendirdi

Tarih: 22 Eylül 2021 Çarşamba 11:23

Büyükşehir Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla Mersin Merkez ve Tarsus Emekli Evi üyelerine yönelik etkinlik düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde de yaş almış yurttaşların yanında yer aldı. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından yaş almış vatandaşlarda sıklıkla görülen Alzheimer hastalığının etkilerine ve erken teşhisin önemine vurgu yapmak için Emekli Evi üyelerine yönelik etkinlik düzenledi. Mersin Merkez ve Tarsus Emekli Evi’nde yapılan etkinlikte, üyeler Alzheimer hastalığı konusunda bilgilendirildi.

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ VE ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ ANLATILDI

Etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görevli Uzman Psikolog Merve Tokgöz ve Gerontolog Cihan Tanrıverdi,Alzheimer konusunda yaş almış yurttaşlara bilgilendirmelerde bulundu. Hastalığın belirtileri, korunma yöntemleri ve erken teşhisin öneminin anlatıldığı etkinlikte,Alzheimer hastalarına bakım verenlerin yaşadığı zorluklara da değinildi.

KATILIMCILARA MİNİ-MENTAL DEĞERLENDİRME TESTİ UYGULANDI

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görevli Uzman Klinik Psikolog Yücel Şavklı ve Uzman Psikolog Merve Tokgöz bilgilendirme sonrası katılımcılara yönelik Alzheimer değerlendirmesi kapsamında mini-mental durum değerlendirme testi uyguladı. Etkinlik sırasında değerlendirilen test sonucu üzerine katılımcılarla yapılan birebir görüşmelerde bilgilendirme ve yönlendirme yapıldı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA