Başkan Yılmaz: Türkmen kardeşlerimizin daima yanındayız

Tarih: 22 Eylül 2021 Çarşamba 16:04

Toroslar Belediyesi’nin, Irak Türkmen Cephesi ile ortaklaşa düzenlediği ’Irak Türkmenlerinin Durumu ve Olası Gelişmeler’ Konferansı birlik ve beraberliğin en güzel örneği oldu.

Tarihten günümüze Irak'taki Türkmenlerin var olma mücadelesinin, Irak'ta kurulan yeni hükümetten beklentilerin, Kerkük'ün güvenliği ve yönetimiyle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı konferansa Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü konuşmacı olarak katıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın ev sahipliğinde, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansa; MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Cemil Parlar, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Göverçile, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Ömer Gürsoy, MHP Toroslar İlçe Başkan Yardımcısı Nazmi Kunt, Türk Ocakları Mersin Şube Başkanı Dr. Ünal Kılıç, Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Vural Koparan, MHP Yenişehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferda er, Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı ve Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan, Irak Türkmen Cephesi Mersin İl Koordinatörü Muhammed Zamo Oğlu, Irak Türkmen Cephesi Mersin Türkiye temsilcisi İl Koordinatörü Yardımcısı Fahrettin Karataş, Irak- Türkiye Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mersin temsilcisi Sabah Özler, iş insanları, belediye meclis üyeleri ve Türkmen vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Türkmen Cephesi Mersin İl Koordinatörü Muhammed Zamo Oğlu yaparak, kendilerinin her zaman yanında olan Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Irak Türkmen Cephesi Mersin İl Koordinatörü Muhammed Zamo Oğlu, Başkan Yılmaz'a bir tablo hediye ederek teşekkür etti.Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü de Başkan Yılmaz'a Tarihi Kerkük Kalesi Tablosu hediye ederken, Başkan Yılmaz ise Tütüncü'ye Türk dili, kültürü ve tarihinin en değerli anıtlarından olan Orhun Yazıtları'nın, minyatür örneğini takdim etti.


Etiket: mersin, haber, toroslar, belediye, afşin, yılmaz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA