Tıp Fakültesi çalışanları haklarını istiyor

Tarih: 23 Eylül 2021 Perşembe 17:37

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başta asistan hekimler olmak üzere özlük ve ekonomik sorunlar yaşayan çalışanlar hastane önünde açıklama yaptı.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde çalışan tüm hekimlerin ve özellikle de asistan hekimlerin sorunları artmaya devam ediyor. Hastane önünde bir araya gelen çalışanlar haklarını istedi.

Burada hekimler adına açıklama yapan Tabip Odası başkanı Mehmet Antmen, "Geçtiğimiz yıl benzer sorunlarla basının ve kamuoyunun karşısına çıkmış çözülmesi gereken sorunları ve çözüm önerilerimizi sunmuştuk. Ancak o günden bu yana ne asistan hekimlerin ve ne de diğer sağlık çalışanların özlük, ekonomik ve sosyal haklarında istenen düzelme olmamıştır. Asistan hekimler bir yandan eğitimleriyle, diğer yandan mesaileri sırasında yapmak zorunda kaldıkları işlerle uğraşırken hak ettikleri ödemeleri alamamak, angarya işlerle uğraşmak ve bunların sonucunda yeterince eğitim alamamak gibi sorunlar karşısında tükenmişlik yaşamaya başladılar. Bu sorunların önemli bir kısmının ne hastane idaresinden, ne dekanlıktan ve ne de rektörlükten kaynaklanmadığını, son 18 yıldır sürmekte olan Sağlıkta Dönüşüm Programına bağlı olduğunu bilmekteyiz. Ancak Sağlıkta Dönüşümün getirdiği yüklerin yanı sıra idarenin de çözmesi gereken sorunlar olduğunu, burada bu sorunların çözümü için bulunduğumuzu duyurmak istiyoruz" dedi.
 


Etiket: mersin, haber, tıp, fakültesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA