Başkan Seçer, metro projesini değerlendirdi

Tarih: 25 Eylül 2021 Cumartesi 12:01

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Metrosu’nda yapım aşamasına geldiklerini, ilgili bakanlıklardan bazı imzaları beklediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Habertürk ekranlarında canlı olarak yayınlanan ve gazeteci Ceren Bektaş Atuk’un sunduğu Akşam Haberleri’ne konuk oldu. Atuk’un sorularını yanıtlayan Başkan Seçer, göreve geldikleri günden bu yana Mersin’de hayata geçirdikleri projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Seçer, vizyon projelerden biri olarak hayata geçirecekleri Mersin Metrosu’nun süreci hakkında da bilgiler vererek,“Yapım aşamasına gelindi. Şu anda Ankara’dan bazı imzaları bekliyoruz. Çünkü finans arayışına çıktık, ihalesi yapıldı, inşaat başlayacak. Buna para tedarik etmemiz lazım. Umut ediyorum; Ankara’dan, ilgili bakanlıklardan kısa süre içerisinde bu imzalar çıkar ve bize ulaşır. Biz de metroya başlarız. Bu Mersin’in tarihindeki en büyük yerel yönetim yatırımı. Tarihinde bu kadar büyük bir yatırım olmadı. Adana için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Çünkü parasal değerine baktığınız zaman proje çok önemli, çok değerli.Mersin’in marka kent olması yolunda da metronun olması çok önemli bir değer” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA