Meme kanserine dikkat çekildi

Tarih: 21 Ekim 2021 Perşembe 11:30

Akdenizli kadınların katılımıyla, meme kanseri farkındalık etkinliği düzenlendi.

Akdeniz'de meme kanserine dikkat çekmek amacıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Katılımcı kadınlar, Takı Tasarım Eğitmeni İpek Demir eşliğinde meme kanserinin sembolü olan pembe kurdele ve çeşitli bileklikler tasarladı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 2004 yılından bu yana, meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla, her yıl 1-31 Ekim tarihleri arası, 'Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı' olarak belirlenmiştir. Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü de bu ay kapsamında Akdenizli kadınlara yönelik farklı ve renkli etkinlikler gerçekleştiriyor. 

Bu kapsamda belediyeye bağlı Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından kent merkezine uzak kırsal mahallelerde yaşayan 180 kadının ulaşımları sağlanıp ücretsiz mamografi taramaları gerçekleştirildi. Katılımcı kadınlara meme kanseri, erken tanı ve takip, kendi kendine muayene gibi konularda uzmanlar tarafından bilgilendirici seminer verildi. 

'Pembe Kurdele Bileğinde Kontrol Elinde' sloganıyla bir atölye çalışmasının da gerçekleştirildiği buluşmada kadınlar, Takı Tasarım Eğitmeni İpek Demir eşliğinde meme kanserinin sembolü olan pembe kurdele ve çeşitli bileklikler tasarladı.


Etiket: mersin, akdeniz, akdenizbelediyesi, memekanseri, ipekdemir, takıtasarım,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA