Büyükşehir ve Mezitli, meme kanserine dikkat çekti

Tarih: 22 Ekim 2021 Cuma 10:57

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi, çeşitli etkinliklerle meme kanserine dikkat çekti.

Mersin'de, 'Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı' kapsamında erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla büyükşehir belediyesince pembe maske dağıtıldı. Mezitli Belediyesi ise bisiklet aktivisti Ebru Petek Budur ve Mersin Bisikletli Kadınlar tarafından gerçekleştirilen yoga etkinliğine destek verdi.

Büyükşehir ekipleri, son 20 yılda 2 kat artan meme kanserine dikkat çekmek ve erken teşhisin önemi anlatmak için Akdeniz ilçesi Taş Bina ve İstiklal Caddesi’nde Kırmızı Lacivert İş Hanı önünde pembe maske dağıtımı gerçekleştirdi. Erkekler de pembe maske takarak, Büyükşehir’in farkındalık çalışmasına ortak oldu.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır, "Meme kanserine atıfta bulunmak için pembe maske dağıtmayı uygun gördük. Meme kanserinden korunmada erken teşhis çok önemli. Erken teşhiste bulunabilmek için de kadınlarımızın 20-40 yaş arasında kendilerini muayene etmelerini, 40 yaşından sonra da 2 senede bir mamografi çekilmelerini önemle öneriyorum" dedi. 

Mezitli Belediyesi de Soli Pompeiopolis Parkı'nda bisiklet aktivisti Ebru Petek Budur ve Mersin Bisikletli Kadınlar tarafından gerçekleştirilen yoga etkinliğine destek verdi. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz'ın da erken tanı ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi verdiği etkinlikte, parka gelen vatandaşlara Mersin Olba Rotary Kulübünün hazırladığı meme kanseriyle ilgili eğitici broşürler dağıtıldı.

Kadınların daha konforlu ve sağlıklı yaşam sürmeleri amacıyla sayısız etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, meme kanserinin tespiti ve mücadelesi konusunda kadınları bilinçlendirmek istediklerini belirterek, "Sağlıklı ve mutlu insanların yaşadığı bir kent için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


Etiket: mersin, mezitli, mezitlibelediyesi, neşettarhan, mersinbüyükşehirbelediyesi, memekanseri,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA