Covid-19’ün böbrek hastalarınan etkisi makaleleşti

Tarih: 5 Ocak 2021 Salı 15:05

Prof. Dr. Kenan Turgutalp’in içerisinde yer aldığı Türkiye’de çok merkezli olarak gerçekleştirilen Covid-19’un böbrek hastalarına etkisini konu alan bilimsel makale yayınlandı.

 

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ve Nefroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Turgutalp'in içerisinde yer aldığı Türkiye'de çok merkezli olarak gerçekleştirilen ve konu başlığı 'Hastanede yatan COVID-19'lu kronik böbrek hastalığı, hemodiyaliz ve böbrek nakilli olanların; böbrek hastalığı olmayan COVID-19'lulara göre Mortalite Analizi: Türkiye'den ülke çapında bir analiz' olan çalışma, bilimsel otoritelerce A sınıfı bir yayın olarak değerlendirilen Nephrology Dialysis Transplantation dergisinin Aralık sayısında yayınlandı.
Yayınlanan açıklamada Prof. Dr. Kenan Turgutalp'ın, "Hemodiyalize girmeyen kronik böbrek, hemodiyaliz ve böbrek nakil hastaları; Covid-19'u, böbrek hastalığı olmayan Covid-19'lulara göre hastalığı daha ağır geçirebilmektedir. Bu hasta gurupları maske, mesafe ve hijyene çok daha fazla dikkat etmeliler." ifadelerine yer verildi.


Etiket: Prof. Dr. Kenan Turgutalp, Mersin Üniversitesi, Tıp Fakültesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA