CHP’li Aktay, MGC’yi ziyaret etti.

Tarih: 12 Ocak 2021 Salı 18:20

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün tarihçesine değinen Başkan Adil Aktay, günümüzde bu hakların oldukça gerisinde kalındığını dile getirdi. Basının önemine de vurgu yapan Aktay, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 1961 yılında çalışan gazeteciler ile ilgili kazanılmış haklar var. Ama bugüne baktığımız zaman maalesef o günlerin çok gerisinde olduğumuz kanaatindeyim. Basın yasama, yürütme, yargının yanında dördüncü güç olarak değerlendirilir. Onun için hem basın özgürlüğü hem de basın çalışanlarının ekonomik özgürlüklerinin var olması koşulu önemlidir. Gazetecilik haklarının korunması yönünde daha çok mücadele etmek gerektiğini düşünüyorum" dedi.

YEREL BASIN DESTEKLENMELİ

Özellikle yerel basının ayakta durması için kent dinamikleri tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade eden Adil Aktay, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Tabi basının yerelde daha çok desteklenmesi lazım. Yerel örgütlerin de yerel basını ciddi anlamda desteklemesi gerekir. Bu bağlamda dün açılışını yaptığınız MGC lokali için sizleri tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın gayret ve desteklerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerin, örgütlerin basını ciddi anlamda desteklemesi oldukça önemli diye düşünüyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum."

GAZETECİLİĞİN MESLEKİ ODA ŞEKLİNE GELMESİ ZARURİDİR

MGC Başkanı R. Kaya Tepe ise yapılan ziyarette basın mensuplarının karşılaştığı sorunlara değindi. Tepe, "Mevcut durumda zaten yaşadığımız sıkıntılar vardı ama pandemi ile bu en üst noktaya ulaştı. Türkiye genelinde onlarca radyo ve televizyon kapanırken, pek çok gazetenin de hem ilanlarının kesildiğini hem de kapatma durumunda kaldıklarını biliyoruz ekonomik şartlardan dolayı. Bu dönemde gerek yerel yöneticilerden gerek, kent iş adamlarından kamu kurumu kuruluş yetkilerinden desteklerini bu döngüde artırarak vermeleri gerektiğini ifade ediyoruz. Ve son olarak biz gazeteciliğin artık bir oda şekline dönüşmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA