Özgecan mezarı başında anıldı

Tarih: 11 Şubat 2021 Perşembe 20:59

Tarsus ilçesinde 6 yıl önce öldürülen Özgecan Aslan, mezarı başında anılırken, acısı ilk gün ki tazelediğini korudu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde 6 yıl önce canice bir şekilde bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülen Özgecan Aslan, mezarı başında ailesi, sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından anıldı.

Özgecan Aslan'ın ölüm yıldönümü nedeni ile vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Toroslar İlçesi Akbelen Şehir Mezarlığı'ndaki  mezarı başına akın etti. Öğle saatlerinde anne Songül Aslan, baba Mehmet Aslan ile aile yakınları geldi. Burada anne Songül Aslan kızının başında dualar ederken acılı baba Mehmet Aslan, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin son bulmasını diledikten sonra eşi Songül Aslan ve yakınları ile birlikte ayrıldı.
Sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı anmaya Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de katılarak, Özgecan Aslan’ı mezarı başında andı.
Başkan Özyiğit, Özgecan Aslan’ın katledildiği o süreçten bu yana kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini belirterek, "Kadın cinayetleri tabi ki toplumsal ve çok büyük bir sorun. İnanıyorum ki bunun temelinde eğitim yatıyor. Kadını ötekileştirme yatıyor. Kadının toplumdaki yerinin ikinci sırada gelmesi anlayışı yatıyor. Bu anlayışı reddediyoruz" dedi.
Kadın cinayetlerinin eğitimle durdurulabileceğini ifade eden Başkan Özyiğit, "Bugün kadın cinayetlerinin artarak devam etmesi kabul edilemez ve maalesef bugüne kadar da buna bir çare bulunamadı. Özgecan gibi birçok canımız kaybettik, hayattan koparılan tüm kadınlara Allah’tan rahmet diliyorum. Toplumumuzda da bu sürecin tersine çevrilmesi için büyük bir duyarlılığın artarak devam etmesini diliyorum. Umut ediyorum ki gelecek kadınlar için, çocuklar için, bütün insanlar için çok daha çağdaş çok daha özgür bir anlayışla daha mutlu ve insanların birbirine sevgi ve saygı duyduğu bir dünya olur. Ülkemizde artan bu vahşetin, bu geri anlayışın yok olmasını eğitimle mümkün kılarız. Onun için eğitime çok önem vermemiz gerekiyor. Eğitim anlayışımız gözden geçirmemiz gerekiyor. Geleceğe, çağdaş bir ülkeye doğru kadınlarla erkeklerin ayırım gözetmeksizin el ele, omuz omuza yürümesini diliyorum" diye konuştu.


Etiket: Kadın Cinayetleri, Özgecan Aslan, anma


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA