100’ncü Yıl Ormanı meclis gündeminde

Tarih: 3 Mart 2021 Çarşamba 21:57

HDP Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, 100’ncü Yıl Ormanı’nı meclis gündemine taşıdı

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, merkez Mezitli ilçesindeki Yüzüncüyıl Ormanı'nın imara açılacağı iddialarına meclis gündemine taşıdı.
HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması için soru önergesi verdi. Dr. Rıdvan Turan önergesinde, "Mersin’in Mezitli ilçesi Davultepe mahallesinde bulunan Yüzüncüyıl Ormanı’nın Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından özel kişiler veya şirketlere kiralandığı iddia edilmektedir. Bir başka iddiaya göre Yüzüncüyıl Ormanını kiralayan özel kişi veya şirket bu alanda imar çalışması yaparak orman içinde ağaçları kesmektedir. Yüzüncüyıl Ormanı denize sıfır olması ve habitatı nedeniyle Caretta Caretta’ların yumurtlama bölgesidir. Dolayısıyla Yüzüncüyıl Ormanı’nın imara açılması, ormanın Caretta Caretta’lara ev sahipliğini ortadan kaldıracak ve bölgenin ekolojisini olumsuz etkileyecektir. Bu anlamıyla Yüzüncüyıl Ormanı hakkında kent siyasetinde önemli yeri olan iddiaların açıklanması gerekmektedir" dedi.


Etiket: HDP Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin, TBMM, orman


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA