MESİAD’da başkan değişmedi

Tarih: 31 Mart 2021 Çarşamba 17:38

MESİAD Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Hasan Engin yeniden başkanlığa seçildi.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) 16'nci Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Hasan Engin yeniden başkanlığa seçildi.

MESİAD Ermen Deniz Konferans Salon’unda yapılan genel kurul İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Ardından Divan Kurulu Başkanlığına MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, Divan Başkan Yardımcılığına Ayla Gündoğdu ve Fevzi Boyraz seçildi. Gündemin dördüncü maddesinde yer alan tüzük maddeleri değişikliği ve 15. Dönem Kurul rapoları oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra açık oylama ile yapılan seçimde yer alan tek liste oy birliği ile seçildi.
MESİAD SİAD'LARIN ANA KARARGAHIDIR
Seçimin ardından konuşan Hasan Engin yaptığı konuşmada kent için birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. MESİAD’ın kentte ve bölgee yürüttüğü projelere dikkat çeken Engin, "MESİAD SiAD'ların ana karargahıdır. TÜRKONFED'in ve bölge federasyonlarının varoluş kaynağı olan MESİAD kentteki birçok STK'nın omurgasını oluşturmuştur. 30 yıllık bir ömrü geride bırakan MESİAD, Mersin'in önemli oranda katma değer ve üretim sağlayan üyeleri ile bölgenin ekonomik omurgasını oluşturmaktadır. MESİAD; üyelerine dönük faaliyetlerinin yanında, başta Mersin olmak Çukurova Bölgesinin ve ülkemizin kalkınması için ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda projeler yürütmektedir. İstikrar, Demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğü ilkeleri ışığında devletimizden beklentimiz; kutuplaşmadan uzak, her kesimin görüşlerine dayalı, herkesin kendini içinde bulduğu anayasal reformların hayata geçirilmesidir. Yolsuzlukla mücadele, orta gelir tuzağından kurtulma gibi birçok konuda adım atılması ülkemizin yararına olacaktır. Ülkemizin yatırım açısından güvenli liman olması için zaman kaybetmeden demokratik reformlar için acil adımlar atılmalıdır. Komşu ülkelerimiz ve Avrupa ülkeleri ile yakın ilişki içerisinde olmamız, dış ilişkilerimizi geliştirmemiz, dünyayla entegrasyon ticaretimizi ve ekonomimizi güçlendirecektir" dedi.
HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ KENTİMİZE VE ÜLKEMİZE KATKI SUNACAĞIZ
Başkan Engin, 30 yaşındaki MESİAD'ın her zaman kent için üstüne düşeni yaptığını ifade ederek, "Tüm bunların yanında dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemi ile birlikte ekonomik, sağlık, sosyal yaşam krizleri ortaya çıkmasına rağmen; çok sevdiğimiz kentimizin güzelleşmesi ve ülkemizin kalkınması için üstümüze düşen birçok görevi yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İş insanları gücünü toplumdan alan; toplumun verdiği enerji ile topluma değer katan bireylerdir. Bizler toplumsal değerleri ve toplumsal ihtiyaçları gidermek için çaba göstermekteyiz. İş dünyası olarak; yaşadığımız bu günlerde, hayallerimizi ve umutlarımızı kaybetmeden, yaşanılan bu sürecin geçici olduğunun farkında olarak hareket ediyoruz.  MESİAD olarak inanıyoruz ki; Sanayici ve üreticilerimiz kısa süre içerisinde toparlanıp, panik yapmadan, birlik, beraberlik içinde, ülkemizin kalkınmasına her zaman olduğu gibi katkı sunacaktır. MESİAD olarak iş dünyasının ve kentimizin sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz. MESİAD'ımızın 30'ncü kuruluş yıldönümünü kutlayarak, vefat eden kurucularımıza, üyelerimize rahmet diliyor, yaşayan kurucularımıza, emek veren tüm başkan ve üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.
Bu arada, seçimde Hasan Engin'in başkanlığındaki yönetim, Rıdvan Arıç, Ahmet Polat, Sibel İnandı, Ramazan Öz, Mehmet Ali Akdemir, Seyfetullah Işık, Bahattin Uzadalı, Ayla Gündoğdu, Mehmet Avcılar, Abuzer Yavuz, Kazım Altıoğlu, Sait Dervişoğlu, Osman Turan ve Filiz Burakgazi'den oluştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA