Dinçer: Sağlıkta şiddet milli bir sorun haline gelmiştir

Tarih: 6 Ocak 2023 Cuma 14:45

DEVA İl Başkanı Güran Dinçer, Mersin Şehir Hastanesinde görevli kadın doktoru görevi başındayken iki kişi tarafından darp edilmesini kınadı.

Mersin'de, muayene odasına girip, bu sırada hastasını muayene eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Tuğba Karakaş'ı çıkan tartışmada darbeden karı-kocaya ev hapsi verilirken Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Güran Dinçer, yaşananları kınadı
DEVA İl Başkanı Güran Dinçer, sağlıkta şiddetin her geçen gün tırmandığına dikkat çekerek, "Giderlerse gitsinler diyerek bu kutsal mesleği itibarsızlaştıran mevcut iktidarın yanlış politikaları ve şiddeti önleme konusundaki yetersizliği, sağlık çalışanlarımızın canına kast eder hale gelmiştir" dedi
Darp edilen doktorun çaresizlik içinde, yılın ilk doğan bebeğini paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya mektup yazarak 'Yılın ilk sağlıkta şiddet olayını da yayınlamasını' istediğini hatırlatan Başkan Dinçer, "Ülkemizde hekimlik mesleğini yapılamaz hale getiren sağlıkta şiddet olayı, uygulanan yanlış politikalar ile maalesef halkımızın sağlığa ulaşmasının önüne geçen toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Mevcut hükümet, sağlık çalışanlarımızın canını koruma konusunda acziyet içindedir. Artık yeter deme vakti gelmiştir. DEVA Partisi olarak hazırladığımız Sağlıkta Atılım Eylem Planımızda bu konuda yapacaklarımızı kamuoyu ile paylaştık. DEVA iktidarında hekimlerin mesleki saygınlıklarını ve can güvenliğini koruyacağız. Sağlık çalışanlarının yaşam kalitelerini yükselteceğiz" diye konuştu.
Bu arada, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Tuğba Karakaş, poliklinikte hastasını muayene ederken Zafer T. ve Sinem V. odaya girdi. Hemşirenin hasta mahremiyetini ihlal ettikleri için odadan çıkmasını istediği 2 kişiyle sağlık görevlileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Zafer T. ve Sinem V., doktor Karakaş'ı darbetti. Hastanenin güvenlik görevlilerince uzaklaştırılan şüpheliler, Karakaş’ın ‘Beyaz Kod' bildirimi yapması üzerine polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilere, ev hapsi verildi. Cumhuriyet Başsavcılığı, karara itiraz etti. 


Etiket: mersin, sağlık, şiddet, kınama,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA