Farkındalık için mavi balon

Tarih: 4 Nisan 2023 Salı 18:48

Mersin’de ’Dünya Otizm Farkındalık Günü’ kapsamında düzenlenen etkinlikte mavi renkli balonları gökyüzüne bırakarak otizme dikkat çekildi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ile birlikte İlimizde faaliyet göstermekte olan Mersin Otizm Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı.
Mersin Otizm Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi bahçesinde düzenlenen program; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, otizmli öğrencilerin sergilediği şiir ve müzik dinletileri katılımcıların büyük beğenisini topladı. 
Renkli anların yaşandığı etkinlikte, Vali Pehlivan, "Bugün burada sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Çocuklarımız burayı çiçek bahçesine çevirdi. Sadece bugün değil her gün otizmli çocuklarımızın farkında olacağız, farkında olmalıyız. Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de otizmli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak, sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak çalışmalara destek sağlamaya devam edeceğiz. Bu programı hazırlayan bütün öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Nice böyle güzel günlerde hep birlikte olmak dileğiyle. Çocuklar! her şey sizinle güzel, her zaman yanınızdayız" sözleriyle tüm katılımcılar ile birlikte mavi renkli balonları gökyüzüne bırakarak otizme dikkat çekti.
Program, otizmli çocuklar tarafından yapılan el işi ürünlerin bulunduğu el sanatları ve resim sergisinin gezilmesi ve günün anısına fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.
Programa, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, kurum müdürleri, öğretmenler, usta öğreticiler,otizmli öğrenciler ile aileleri katıldı.


Etiket: mersin, otizmfarkındalıkgünü, sağlık,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA