Sağlık ordusunun çiçeği burnundaki hemşireler diploma aldı

Tarih: 27 Mayıs 2023 Cumartesi 15:40

Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin ikinci dönem mezunları hem diplomalarını alarak hem de yemin ederek sağlık ordusuna katıldı.

Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet törenini gerçekleştirerek ikinci dönem mezunlarını sağlık ordusuna katılmak üzere uğurladı.
Mersin Üniversitesi Amfitiyatrosu'nda gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erdal Baykan, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Bahar Taşdelen, öğretim elemanları, öğrenciler ve yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende ilk olarak Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Arş. Gör. Onur Çelebioğlu ve İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Anıl Çiftçi tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi ve daha sonrasında açış konuşmalarına geçildi.
Mezun olan öğrenciler kazandırılmaya çalışılan becerilerin tutuma dönüşmesinin zaman alacağını belirterek sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öztürk, "Bütün sağlıkçılar için geçerli olan "önce zarar verme" ilkesine göre davranabilmeniz için bundan sonra da kendinizi mesleki anlamda sürekli geliştirmeniz ve yenilikleri takip etmeniz gerekmektedir. Maalesef pandemi ve en son olarak da depremin yarattığı olumsuz şartlar altında bazı dönemlerde eğitiminiz arzu edildiği şekilde yürütülmemiş olabilir. Bu yüzden kendinizi eksik hissettiğiniz alanlarda sizden daha tecrübeli meslektaşlarınız aracılığıyla uygulama fırsatları yaratmanızda fayda olacaktır. Topluma kaliteli sağlık hizmeti sunumu için hemşirelik mesleği de, hekimlik mesleği ya da diğer sağlık alanındaki meslekler gibi kendinizi sürekli geliştirmek gerekmektedir." dedi.
Mezunların en iyi şekilde yetişmesi için yıllardır çaba harcayan çok değerli akademisyenlere ve ailelere teşekkür eden Prof. Dr. Öztürk, "Yeni mezunlarımızın saygıdeğer aileleri, yıllar önce bizlere teslim ettiğiniz evlatlarınızın eğitimleri süresince eminim çok özveride bulundunuz. Bizler de bu açıdan empati yapabiliyoruz. Çünkü bizler de öğrencilik yıllarımızda ailelerimizin yaşadıkları zorluklara ve fedakarlıklara çok yakından şahit olduk. Bugün yıllarca emek verdiğiniz yavrularınız çok kutsal bir meslek edindiler. Yaşadığınız bu zorlukların bugün son bulduğunu tahmin ediyorum. Gün, bu haklı gururu en derinden yaşama günüdür. Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız hakkınız. Eminim ki; genç hemşirelerimiz ailelerine, hocalarına ve türlü zorluklarla bu vatanı bizlere teslim eden atalarına layık olarak mesleklerini icra edeceklerdir. Sevgili mezunlarımız; hastalarınıza en başta sevgi ile yaklaşmadığınız zaman hasta takip ve tedavileriniz eksik kalacaktır. Bu yüzden hastalarınız daima sevgi ve nezaket besleyin. Hastalarınıza iyi davranın. Gülümsemenin gücünü kullanın. Tedavinin sırrı hastaya saygı ile başlar, sevgi ile tamamlanır" ifadelerini kullandı.
Rektör Yardımcısı Öztürk'ün konuşmasının ardından, Üniversitemizin bilimin ve çağdaşlığın ışığında bir dünya üniversitesi olma hedefini benimsemiş, dünyaca tanınan, kabul gören ve tercih edilen  bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir üniversite olduğunu belirterek sözlerine başlayan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, "Hemşirelik Fakültesi olarak bu güçlü üniversitenin güçlü ve dinamik bir fakültesi olmaktan dolayı gururluyuz. Hemşirelik, bireylerin doğumundan ölümüne kadar tüm süreçte etkin rol oynayan bir meslek grubudur. Hemşireler, sağlık hizmetlerinin nitelikli ve güvenli sunumunda kilit önem taşıyan sağlık profesyonelleridir. Hemşireler; birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülmesinde vazgeçilmez bir yere sahiptir" diye konuştu.
Mezunlara da seslenen Prof. Dr. Çelebioğlu, şunları söyledi:
"Sizler hemşirelik mesleğinin; teknik bilgi ve becerilerine sahip olmanın yanı sıra, bilim ve sanatı kapsayan, insan yaşamına ve onuruna saygıyı gerektiren çok boyutlu bir meslek olduğunun önemini kavrayarak üniversitemizden edindiğiniz bilgiler ve deneyimler ışığında mesleğe ilk adımı atıyorsunuz. Tabi ki buraya gelene kadar oldukça maceralı günler geçirdik. Öncelikle yeni müfredat ve yeni uygulamalara tabi oldunuz. Tam uyum sağlamak üzereyken belki de yüzyılda bir olabilecek bir pandemi ile karşılaştınız. Çevrim içi ders, sınav ve hatta uygulama deneyimini yaşadınız ana bunun da üstesinden geldiniz. Bu süreçten daha da güçlenerek ve yüzünüzün akıyla çıktınız. Tam bitti derken hepimizi derinden yaralayan bir deprem felaket yaşandı. Çok zor günler geçirdiniz. Bazılarınız için süreç daha da zor oldu. Ama bugün yeni bir gün, her şeye rağmen hayatlara dokunmak, iyileştirerek iyileşmek için güçlenerek başlama zamanı. Yolunuz uzun, meşakkatli ama bir o kadar da doyum verici. Sizlere güveniyor; bu yolda, daha önce edinmiş olduğunuz  tüm bilgi becerilerle ve sağlam adımlarla yürüyeceğinize yürekten inanıyorum." 
Mezunlara universite ve Hemşirelik Fakültesi'nin kapılarının yaşamları boyunca açık kalacağını belirten Prof. Dr. Çelebioğlu, "Görev yaptığınız her yerde Üniversitemizi ve Fakültemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize yürekten inanıyorum. Hepinizi tekrar tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun. Ayrıca çocukları hayata adım attıkları ilk andan itibaren hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve öğrenimleri boyunca maddi ve manevi olarak destekleyen değerli ailelere ve zorlu eğitim sürecinde öğrencilerimize yol gösteren, bilgi ve tecrübelerini paylaşan, onları mesleki anlamda donanımlı hale getirerek gelecek yaşantılarına hazır hale getiren değerli akademisyenlerimize de teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Hemşirelik Fakültesi birincisi Servet İptaş ise, "Formamızı giydiğimiz, hemşire hanım, hemşire bey diye seslenildiği o ilk andan itibaren emek verdiğimiz, çalıştığımız, insanların hayatlarına dokunduğumuz bu onurlu mesleği aynı heyecanla yapacağım için mutluyum. Bizi iyi birer hemşire olarak yetiştirmek için büyük emek veren hocalarımıza ve her türlü zorlu koşullarda yanımızda olan ailelerimize teşekkür ederim." dedi.
Açış konuşmaların ardından, Fakülte birincisi Servet İptaş'a temsili diploması ve plaketi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu tarafından verildi. Daha sonrasında Servet İptaş, 2. dönem mezunları adına yaş kütüğe isim plakasını çaktı.
Fakülte ikincisi olan Esra Lale'ye plaketini ve temsili diplomasını Rektör DanışmanıProf. Dr. Erdal Baykan'ın vermesinin ardından Fakülte üçüncüsü olan Ayşenur Cinkara'nın plaketini ve temsili diplomasını ise Hemşirelik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu verdi.
Dereceye giren üç öğrenciye Türk Hemşireler Derneği Mersin Şube Başkanı Uzman Hemşire Arzu Özel tarafından hediye takdimi yapılmasının ardından merkez üssü Kahramanmaraş ve Gaziantep olan ve toplamda 11 ilii etkileyen depremin ilk gününden bu yana hastanelere deprem bölgelerinden sevki gerçekleşen vatandaşlara müdahalede, ebeveyni yanında olamayan çocuklara refakat etmede, KYK yurtlarında ve İl Milli Eğitime bağlı okulların pansiyonlarında misafir edilen vatandaşların yanında yer alan gönüllü öğrencilere; bu süreç içinde ilaç ve tıbbi malzeme temininde destek olan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan'a "Teşekkür Belgesi" takdim edildi.
Mezun öğrencilerin temsili diplomaları öğretim elemanları tarafından tek tek takdim edilmesinin ardından Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gülay Altun Uğraş tarafından mezunlara Hemşirelik Andı okutuldu.
Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atması ve hep birlikte Onuncu Yıl Marşı’nın okunmasıyla birlikte sona erdi. 


Etiket: mersin, sağlık, hemşire,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA