75. Yıl Kültür Merkezi yenileniyor

Tarih: 5 Aralık 2023 Salı 14:56

Mersin’in Tarsus ilçesindeki merkezinde yer alan kaderine terk edilmiş 75. Yıl Kültür Merkezi,yıllar sonra yeniden sanatseverlere hizmet verecek düzeye getirilmesi için modernizasyon çalışmalarına başlandı.

Mersin'de, Tarsus Belediyesi, kentin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin ev sahipliğini yapan 75. Yıl Kültür Merkezi’nin kapılarını yeniden hizmete açılması için harekete geçti. Yıllar sonra yeniden Tarsuslu sanatseverlere hizmet verecek düzeye getirilmesi için alanda çalışmalar başladı.

BAŞKAN BOZDOĞAN’IN UZUN UĞRAŞLARI SONUÇ VERDİ

Ekipler tarafından Kültür Merkezi’nin güçlendirme çalışmaları, alanın elektrik bağlantıları, dış cephe, iç cephe ve tüm çalışmaları gerçekleştiriliyor. İçinde sinema salonu, tiyatro salonu, bale salonu, kütüphane, sanat odaları ve idari büroların bulunduğu Kültür Merkezi, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kente yeniden kazandırmak için verdiği uzun uğraşlar ile hazırlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Tarsus’un zengin sanat ve kültür hayatı artarak devam edecek, sanatseverler Kültür Merkezi’ne kavuşacak. Daha öncesinde müze olarak kullanılan kısım çocuk kütüphanesine çevrilecek. Sergi salonu, kafe ve kütüphane olan kısım ise 7/24 kütüphaneye dönüştürülecek. Aynı zamanda Tarsus yıllar sonra tiyatro salonuna sahip olacak. Kültür merkezinde ihaleyi alan firma tarafından çalışmalar sürdürülüyor, belediye ise kontrol hizmetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak.

ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞTURACAĞIMIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan en kısa sürede bitirmek üzere çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade ederek “Her defasında üstünde durduğumuz ve yeniden eski günlerine kavuşturacağımız 75. Yıl Kültür Merkezi’nin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tamamlandığında atıl durumda olan merkezimiz sosyal donatı ile hizmete girecek.” dedi.


Etiket: mersin, tarsusbelediyesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA