Leonardo Da Vinci, Yenişehir’de unutulmadı

Tarih: 12 Haziran 2021 Cumartesi 13:19

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından oluşturulan ‘Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi’ açıldı.

MERSİN Yenişehir Belediyesi, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ressamları arasında gösterilen Leonardo da Vinci’nin ölümünün 500'üncü yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturdu.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Türkiye’nin saygın sanatçı ve yazarlarını Mersinlilerle buluşturmaya devam ediyor. Daha önce önemli sergilere ev sahipliği yapan Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi kapılarını bu kez ‘Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi’ için ziyaretçilerine açtı.

CHP Milletvekili Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve çok sayıda davetlinin katıldığı serginin açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sanatı yaşamın bir parçası haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Açılışta konuşan Başkan Özyiğit, "Sanatı seviyor ve sanatçıya değer veriyoruz. Burada iki sanat galerisi ve bir hafıza mekânı kurduk. Galerilerimiz, uluslararası sergilere ev sahipliği yapabilecek nitelikte, modern ve toplamda 750 metrekareden oluşuyor. Ancak biliyoruz ki mekânları oluşturmakla her şey bitmiyor bu mekânları yaşatmak gerekiyor. Kasım ayında açtığımız Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde; daha önce Ahmet Yeşil’in bugüne kadar ki en kapsamlı sergisi olan Yer, Zaman ve Mekân Sergisi’ni, Mersin'de üreten 65 sanatçının 103 eserinin yer aldığı FREKANS A Sergisi’ni ve kadınlara yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğine karşı farkındalık yaratan Kırılgan İmge Sergisi’ni açtık. Çok kısa bir sürede birçok sanatçıyı ve sanat eserini pandemi tedbirleriyle sanatseverlerle buluşturduk. Şimdi de Yenişehir Belediyesi olarak Ankara, İstanbul ve Bodrum’dan sonra Türkiye’nin saygın sanatçı ve yazarlarını buluşturan Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi’ne ev sahipliği yapıyoruz. Sergi birbirinden özel eserlerden oluşuyor ve 30 Eylül’e kadar açık kalacak. Yani yaz boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak" dedi.

42 tablo ve 4 heykel olmak üzere toplamda 46 eser, Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde 30 Eylül'e kadar gezilebilecek.


Etiket: mersin, yenişehir belediyesi, leonardo da vinci, abdullah özyiğit, ahmet yeşil,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA