Anne ve çocuklar teknolojiyle iç içe oldukları bir gün geçirdi

Tarih: 16 Şubat 2024 Cuma 12:47

Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi, 11 Şubat‘Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü’ kapsamında,Tarsus’ta hizmet veren Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden faydalanan anne ve kız çocuklarını ağırladı.

Dezavantajlı bölge ve mahallelerde kadın ve çocuklar için atölyeler oluşturup, etkinlikler düzenleyerek, onların hem bilişsel hem de ruhsal gelişimlerini destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde, Tarsus’ta hizmet veren Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden faydalanan anne ve kız çocuklarını ağırladı.

Robotik kodlama, 3D tasarımlar ve oyun geliştirme hizmetlerinin sunulduğu atölyede, 11 Şubat‘Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü’ kapsamında anne ve çocuklar, teknoloji dünyasının sunmuş olduğu imkânları hem deneyimlemenin, hem de keşfetmenin tadını çıkardı.

Etkinlikte; anneler VR gözlüklerle ilk kez sanal gerçekliği deneyimlerken, çocuklar da robotik parkurda robotlarını yarıştırdı. Teknoloji atölyesinde yapılan ve sergilenen 3D tasarımları da tek tek inceleyen aileler, bilim ve teknoloji ile iç içe oldukları keyifli bir gün geçirdi.

“ANNE VE ÇOCUKLARIMIZI,BURADA TEKNOLOJİYLE BULUŞTURDUK”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aile ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk, Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde robotik kodlama, 3D tasarımlar ve oyun geliştirme hizmetleri sunduklarını ifade ederek, “Atölyemizin kapısı, buradan faydalanmak isteyen herkese açık. 11 Şubat ‘Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü’ne deniyle, Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden faydalanan anne ve kız çocuklarını burada teknolojiyle buluşturduk” diye konuştu.

 


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA