Koronavirüs, sigortacıları da vurdu

Tarih: 17 Haziran 2021 Perşembe 18:20

MTSO Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Dinler, pandemi nedeniyle yaşadıkları olumsuzluklardan söz etti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Dinler, koronavirüs pandemisi nedeniyle sigortacılık sektöründe faaliyet gösterenlerin de ciddi sorunlar yaşadığını söyledi.

Dinler, pandemi sürecinin sigortacılık sektörüne yansımalarını değerlendirdi. 15-16 aylık dönemin sektöre ciddi kısıtlamalar getirdiğini belirten Dinler, "Pandemide acentelerin evden çalışması söylendi ancak yarısı sistemi evine kurmakta zorlandı. Bir grup poliçe evden kesilebilirken TIR grubunun yurtdışı trafik poliçesi gibi bazı poliçelerin ise fiziki olarak verilmesi gerekiyordu ve çözüm üretilemedi. Bu belge olmadan sınırlardan geçemeyecek firmalar ise çözümü bankalar üzerinden hizmet almakta buldu. Durum böyle olunca sigorta sektörünün önemli bir potansiyeli daimi olarak bankalara kaydı. Acentelerimiz ciddi mağduriyet yaşıyor" diye konuştu.

MTSO Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Hatice Demirasal ise acentelerin kira ödeyip personel çalıştırıldığına dikkat çekerek, "Vergi, SGK öderken çalışmanın eve kaymasıyla birlikte bireysel sigorta poliçesi satma gayretine giren ev kadınları ya da emekli vatandaşların sayısında artış yaşandı. Haksız rekabetle de mücadele etmek durumunda kaldık" ifadesini kullandı. 


Etiket: mersin, mtso, sigortacılık, hüseyin dinler, hatice demirasal,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA