Carettalar Süper Lig’e bir adım daha yaklaştı

Tarih: 18 Mayıs 2024 Cumartesi 13:58

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, (MSK) Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Play-off yarı final serisinin dördüncü maçını da kazanarak finale yükseldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, (MSK) Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Play-off yarı final serisinin dördüncü maçında Gaziantep deplasmanındaydı. Gaziantep Basketbol Kulübü ile karşılaşan Carettalar, yarı final dördüncü maçını da kazanarak, finale yükseldi. MSK ekibi, rakibini 91-74 yenerek, Süper Lig yolunda bir adım daha attı.

Carettalar’ın dördüncü karşılaşması Gaziantep Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda gerçekleşti. İlk çeyrekte 25-22 geride tamamlayan MSK ekibi, ikinci çeyrekte atağa geçerek 46-45 skorla üstünlüğü ele geçirdi. Üçüncü çeyrekte 66-60’la üstünlüğünü koruyan MSK ekibi, son çeyrekte farkı iyice açarak 91-74’le maçın galibi oldu. Play-off’ta finale yükselen Carettalar, 20 Mayıs Pazartesi günü Fianlspor-Sigortam.Net arasında oynanacak maçın galibi ile finalde karşılaşacak.

Sevim: Şampiyon olarak lige çıkacağız

Maçın ardından değerlendirme yapan Teknik Sorumlu Can Sevim, Gaziantep Basketbol Kulübü’nü mücadelesinden dolayı tebrik ederek, “Gerçekten güzel bir sezon geçirdiler. Bize karşı da çok iyi mücadele ettiler. Çok değerli genç oyuncuları ve iyi bir yapılanmaları var. Zaten yılların organizasyonu, bunun da hakkını verdiklerini düşünüyorum” dedi. Zorlu bir seri geçirdiklerini aktaran Sevim, “Buradaki iki maçtan birini kazanacağımızı ve bitirip gideceğimizi biliyordum. Bu işi Mersin’e bırakmadık. Şimdi final yolu açıldı. Karşı taraftaki seride de bir uzama hali var, oradan gelen rakibimizi bekleyeceğiz ve onu da bitirip şampiyon olarak lige çıkacağız” ifadelerine yer verdi.


Etiket: mersin, spor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA