Geleceğin tiyatrocuları Mersin’de ödüllendirildi

Tarih: 18 Mayıs 2024 Cumartesi 14:13

Mersin’de, ’Türkiye Yüzyılının Gençleri Sahnede’ temasıyla ilki düzenlenen Türkiye Geneli Liseler Arası Tiyatro Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve “Türkiye Yüzyılının Gençleri Sahnede” temasıyla ilki düzenlenen Türkiye Geneli Liseler Arası Tiyatro Yarışması Ödül Töreni Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Vali Yardımcısı Sayın Adem Yılmaz ve il protokolünün katılım sağladığı program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Ödül töreni, yarışmaya katılan ekiplerimizin oyunlarından kısa kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile devam etti. Akabinde İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş konuşma yaptı. Fazilet Durmuş: “Millî Eğitim Bakanlığımızın onayıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak Türkiye genelindeki tüm resmi/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz  “Türkiye Geneli Liseler Arası Tiyatro Yarışması” finali ödül törenimize hoş geldiniz. Ülkemizin dört bir yanından yarışmaya iştirak eden idareci, öğretmen ve sanatkâr öğrencilerimizi ortaya koyduğu performanslardan dolayı yürekten kutluyorum. Sanatçı ruhlarını ve kabiliyetlerini ortaya çıkarmaya fırsat buldukları bu tiyatro etkinliğine katıldıkları için de ayrıca teşekkür ediyorum.
Bu güzel etkinliğin ortaya konmasında emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilere ülkemizin farklı illerinden gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum, sözlerimi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleriyle bitirmek istiyorum: 'Efendiler! Hepiniz mebus olabilirsiniz, vekil olabilirsiniz, hatta reisicumhur olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız hayatlarını büyük bir sanata vakfeden bu çocukları sevelim.' " dedi.
Tüm ekiplerin ve protokolün katılımıyla toplu fotoğraf çekimi yapılmasıyla tören sona erdi.

Farklı dallarda ödüllerin yer aldığı törende ödül alan okullar şu şekilde oldu:
En İyi Işık - Bursa Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
En İyi Müzik - Kırşehir Bist 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
En İyi Dekor - Mersin Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi
En İyi Kostüm - Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi
En İyi Makyaj - Cumhuriyet Anadolu Lisesi
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Bitlis Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi / Gülüzar Aksoy
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi / Veli Efe Demirci
En İyi Kadın Oyuncu - Hacı Zarife Çelebi Aygar Anadolu Lisesi öğrencisi / Lara Cemile Kaymaz
En İyi Erkek Oyuncu - Bitlis Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi / Sefa Ayaz
En İyi Yönetmen - Bitlis Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Ahmet Baş
En İyi Oyun - Bitlis Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi / Ölüm Konçertosu

 

Etiket: mersin, sanatkültür,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA