MEÜ’de ilk ameliyat başarıyla tamamlandı

Tarih: 27 Haziran 2021 Pazar 10:26

MEÜ Kemik İliği Nakil Merkezi’nde kabul edilen ilk hasta başarıyla ameliyat edildi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Onkoloji Hastanesi'ne bağlı hizmet veren Kemik İliği Nakil Merkezi'nde ilk nakil başarıyla gerçekleştirildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, kemik iliği naklinin ihtiyaç duyulan bir sağlık hizmeti olduğunu belirterek, Onkoloji Hastanesi ile bölgenin önemli bir eksikliğinin giderildiğini söyledi. Çamsarı, "Gerçekleştirilen ilk kemik iliği naklinin ilimiz ve bölgemizdeki hastalarımız için çok önemli bir adım olduğunu belirtmek isterim. Hastalarımızın il dışına gitmek zorunda kalmasının önüne geçebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimizde bir ilk olma özelliğini taşıyan Kemik İliği Nakil Merkezimiz bünyesinde verdiğimiz bu hayati hizmetin ilimize, bölgemize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Dr. Pelin Aytan ise "1 yıldır takip ettiğimiz hastamızın, kendi kök hücrelerini kendine nakletme planını yapmış durumdayız. Bugün hastamızı servisimize yatırma sebebimiz de hastayı mobilize etmek. Yani kök hücre naklini yapmadan önce, kendi kök hücrelerini toplayıp saklamak. Hastamızın bugünden itibaren yatış süresi 12 gün. Bu süre tamamlandıktan sonra, uygun kök hücre sayısına ulaşırsak, bunlarını saklayıp toplayacağız. Bundan 15 gün sonra da uygun görülürse, kök hücre naklini gerçekleştireceğiz. Sırada bekleyen, planladığımız hastalarımız da mevcut. Haftada 2-3 nakil gerçekleştirme hedefimiz var. İlerleyen süreçlerde bunu da gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.


Etiket: mersin, mersinüniversitesi, meü, meüonkolojihastanesi, kemikiliğinakilmerkezi, mersinhaber, ahmetçamsarı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA