Mersin’in tarihi, yeniden canlanacak

Tarih: 30 Haziran 2021 Çarşamba 12:05

Mersin kent tarihi, 3 Ocak zaferinin 100’üncü yılına özel yapılacak çalışmalarda yeniden canlanacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gelecek yıl kutlanacak olan Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıldönümüne özel projeler hazırlandığını belirterek, "Şu anda Kırmızı-Lacivert'i boşaltıyoruz, kesinlikle yıkacağız. Çok muazzam bir kent meydanı haline getireceğiz orayı. Eski tarihi kent merkezini canlandırmak istiyoruz" dedi.

Başkan Seçer, Mersin'e Değer Katanlar Kurulu'na (MEDEKA) bağlı olan Kent Tarihi Araştırmaları Kurulu'nün üyeleri ile bir araya geldi. Kurulun çalışmalarına ilişkin bilgi alan Seçer, önümüzdeki yıl Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılının kutlanacağını anımsatarak, bu kapsamda özel çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Seçer, "Kasaplar Çarşısı'nda kamulaştırma kararı aldık. İşlemler yürüyor. İşin parasal boyutunu düşündüğünüz zaman tarih yok olup gidiyor. Belediye olarak çok samimi bakıyoruz bu işlere. Parasal boyutu hiç umurumuzda bile değil. Şu anda Kırmızı-Lacivert’i boşaltıyoruz, kesinlikle yıkacağız. Zafer Çarşısı esnafı başımın tacı. Her türlü katkıyı yaparım ama kesinlikle ortadan kaldıracağız. Orayı bir meydana çevireceğiz. Çok muazzam bir kent meydanı haline getireceğiz orayı. Bazı değerler vardır ki, bunun parasal karşılığı yok. Orada belediyenin binası olsa ne olur, olmasa ne olur? Bırakın kentin meydanı olsun. Eski tarihi kent merkezini canlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Başkan Seçer, büyükşehir belediyesi hizmet binası olarak hizmet veren Taş Bina'nın Kent Müzesi haline getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.


Etiket: mersin, mersinhaber, mersinekspres, mersinpost, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA