Ulusal Oda Müziği Yarışması’nda kazananlar törenle açıklandı

Tarih: 1 Temmuz 2021 Perşembe 16:45

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü’nün (AKOB) gerçekleştirdiği AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması’nın dördüncüsü, 27 Haziran Pazar günü sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren gruplar AKOB sosyal medya hesaplarından canlı olarak gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı.

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) kent kurum ve kuruluşlarının işbirliği ve Mersinli sanatseverlerin katkılarıyla, ülkemiz genç müzisyenlerinin bir araya gelerek oda müziği grupları oluşturmalarını teşvik etmek, genç müzisyenlerin tanınmalarını sağlamak ve oda müziğine olan ilgiyi arttırmak amacıyla 26-27 Haziran 2021’de AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması’nın dördüncüsünü gerçekleştirdi.

Özgün bir “AKOB Kent ile Elele Sanat Projesi” olan Yarışma, pandemi nedeniyle geçen yıl ertelenmek zorunda kalmıştı. Koşulların devam etmesi nedeniyle, bu yıl katılımcı grupların video kayıtları üzerinden yapılan yarışmaya, 17 grupla toplam 45 genç müzisyen katıldı. Katılımcı grupların AKOB tarafından ilan edilen şartnamede belirtildiği şekilde ilettikleri kayıtlar, Seçici Kurul tarafından iki gün süren titiz bir çalışmayla değerlendirildi.

YARIŞMA SEÇİCİ KURULU VE YAPILAN DEĞERLENDİRMELER

Mersin'de bir araya gelen Seçici Kurul’da, AKOB Yönetim Kurulu Başkanı Fazıl Tütüner Onursal Başkan olarak yer aldı. Jüri Başkanlığını, Devlet Sanatçısı- Piyanist Hüseyin Sermet’in yaptığı kurulda, jüri üyeleri; Keman Sanatçısı-Azerbaycan Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Toğrul Ganiyev, Besteci Prof. Dr. Hasan Uçarsu, Flütist - Besteci Doç. Dr. Halit Turgay ve Orkestra Şefi - Viyolonsel Sanatçısı Münif Akalın’dı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Sahnesinde, genç müzisyenlerin canlı çalıyorlarmış gibi yansıtılan video kayıtları teker teker dinlendi, izlendi; Seçici Kurul’un iki gün süren titiz çalışmasıyla değerlendirildi. Jüri Başkanı Hüseyin Sermet, AKOB Dernek sosyal medya hesabından canlı yayımlanan ödül töreninde yaptığı konuşmada, dereceye giren tüm grupları Seçici Kurul’un oy birliğiyle belirlediğini belirtti.

GENÇLER BÜYÜK TEBRİK VE KUTLAMAYI HAK EDİYOR!

Uzun süren pandemi döneminde dersleri iptal edilen, bir araya gelemeyen, bundan dolayı çalışma şevk ve arzuları etkilenen tüm genç müzisyenlerin -her koşula rağmen- yarışmaya katılmak için gösterdikleri çaba, özen ve başarıları büyük tebrik ve kutlamayı hak etti.

Ödül töreni başlarken yarışmaya katılan tüm öğrenciler Jüri tarafından takdirle kutlandı. Yarışmada dereceye giren grupların başarı belgeleri Jüri tarafından, sembolik olarak takdim edildi. Belgelerin asıllarının kargoyla adreslerine, kazandıkları ödüllerin de banka hesaplarına gönderileceği AKOB tarafından duyuruldu.

HEDEF, ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA YARIŞMANIN ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINMASI

Ödül töreni gelenek olduğu üzere, birinci gelen grubun performansının yeniden dinlenmesiyle sona erdi. Önümüzdeki süreçte genç müzisyenlerimizle yan yana durabildiğimiz, coşkuyla alkışlayabildiğimiz; nitelikli şekilde büyüyerek, uluslararası alana taşınması hedeflenen AKOB Oda Müziği Yarışmalarında buluşmak üzere, sanat ortak paydasında birleşerek şehrimizin değerinin daha da artması ve hak ettiği yere gelmesi konusunda AKOB olarak, sağlam temeller atıldı, önemli köprüler kuruldu.


Etiket: mersin, haber, akob


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA