Toroslar’da, ’Spor Eczacılığı Eğitim Programı’

Tarih: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 18:01

Toroslar Belediyesi’nce organize edilen ’Spor Eczacılığı Eğitim Programı’, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

Mersin'de Toroslar Belediyesi  tarafından spor kurslarında görev alan antrenörlere yönelik olarak, Spor Eczacılığı Eğitim Programı düzenlendi. Söz konusu etkinlik, ilk olma niteliği taşıyor.

Spor kurslarını bu yıl 21 branşa yükselten Toroslar, 'Önceliğimiz sağlık' diyerek yürüttüğü çalışmalarına Spor Eczacılığı Eğitimini de ekleyerek, spor kenti Mersin'de daha sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi için Antrenör Modülünü sundu. Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde görevli Uzman Eczacı Somer Helvacı tarafından verilen eğitimde, spor eczacılığı kavramının, sporcu odaklı koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinde son dönemlerde önem kazanan bir uzmanlık alanı olarak dikkat çektiğine vurgu yapıldı.

Sporcuların tedavi amaçlı ilaç kullanımlarının ya da performans arttırmak ve geliştirmek hedefiyle  ilaç dışı sağlık ürünlerini tercih etmelerinin bir takım riskleri de beraberinde getirebildiğini kaydeden Uzman Eczacı Helvacı; "Söz konusu riskler eczacı danışmanlığı ile en az seviyelere inebileceği gibi, sporcuların farkında olmadan doping olaylarına karışabilmeleri de bilinçlendirme faaliyetleri sonrası minimuma inebilecektir. Sporcu sağlığı bütünsel bir yaklaşım gerektirir" dedi.

"BÜTÜN SPORCULARIMIZ, BAŞARIYA LAYIKTIR"
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Toroslar'ın sporun merkezi olduğunu belirterek, "Özellikle spor kulübümüzde alt yapıdan yetişen sporcularımızın, spor faaliyetlerini bilinçli ve sağlıklı olarak başarılı bir şekilde sürdürebilmeleri için çaba gösteriyoruz. Antrenörlerimize sunduğumuz bu eğitimle de bunu amaçladık" diye konuştu.


Etiket: mersin, toroslarbelediyesi, atsızafşınyılmaz, mersinhaber,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA