Başkan Gültak: "Mersin’in zamanı kalmadı"

Tarih: 6 Temmuz 2021 Salı 15:22

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Çilek Mahallesi ziyaretinde 5 binlik planın önemini vurguladı.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, büyükşehir belediyesi tarafından 5 binlik imar planlarının kısa sürede hazırlanması gerektiğini ifade ederek, "Mersin'in ve Mersinlilerin kaybedecek hiç zamanı kalmadı" dedi.

Başkan Gültak, halk ziyaretleri kapsamında Çilek Mahallesi'ndeki vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe ile mahalleye yapılan ve yapılması planan hizmetlerden söz eden Gültak, 5 binlik planların önemini vurguladı. Büyükşehir belediyesinin söz konusu planı tamamlaması ile birçok bölgenin düzenleneceğini kaydeden Gültak, "Çay, Çilek, Kazanlı, Karaduvar ve daha birçok mahallemizi ilgilendiriyor. Çilek Mahallemize yeşil alanlar, sosyal ve kültürel tesisler kazandırmak için büyükşehirin 5 binlik planları bitirmesi gerekiyor. Ardından da ben ona uygun binlik plan hazırlayacağım, sonra da buranın projesini çizdirip, ihalesine çıkacağım. Mersin'in ve Mersinlilerin kaybedecek hiç zamanı kalmadı" diye konuştu.

Akdeniz'deki en büyük sorunun imar olduğuna işaret eden Gültak, "Kime gitseniz ya tapusunda sıkıntı vardır, ya hisselidir, ya 18 uygulamasından mağdur olmuştur. Veya senet üzerine bir tapu almıştır, üzerine yılların emeğiyle 2 katını dikmiştir ya da hiç tapusu yoktur. Akdeniz’in imar konusunda neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Yıllarca da bu konunun üzerine kimse eğilmemiş. Birileri, yıllarca bu şehirde, devletin koymuş olduğu ve belediyelerin uyguladığı kanunları hiçe saymış, gözlerini yummuşlar ve istedikleri bir şehir dizayn etmişler, sonrasını maalesef hiç düşünmemişler" ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, akdeniz, akdenizbelediyesi, mustafagültak, çilekmahallesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA